e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 27. až 29. května

publikováno: 25.5.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední květnový víkend samozřejmě bude patřit dětem a oslavám jejich mezinárodního svátku. Pro dospělé pak máme pivní přehlídku, hudební festival na Horním Hradě, folklór v Třebívlicích či Noc na Karlštejně v Lounech... a samozřejmě zahájení lázeňské v Teplicích.

Zahájení lázeňské sezóny
Kde bude o víkendu nejvíc narváno? Zřejmě v Teplicích, kde se zahajuje další lázeňské sezóna, což se rovná velkému dvoudennímu hudebnímu festivalu. Kdo přijede na lázeňskou? Dozvíte v našem článku s kompletním programem

Folklórní přehlídka
Mezinárodní folklorní festival České středohoří se koná v sobotu 28. května v přírodním amfiteátru v Třebívlicích na Litoměřicku. Začne ve 12,00 hodin průvodem od vinařství do obce, během kterého se představí všechny vystupující soubory. Představení v průběhu odpoledne doplní v 15,00 hodin soutěž v kloboukovém tanci, v půl páté soutěž v pojídání jahodových knedlíků a v šest pivní soutěž. Od 19,00 hodin pak poněkud překvapivě vystoupí Standa Hložek. Vstupné dobrovolné.

Vlak Maxipsa Fíka
Tradiční Vlak Maxipsa Fíka, který každoročně přiváží do Kadaňského Rohozce nejen desítky dětí, ale hlavně také samotného a pravého Maxipsa, vyjede v sobotu 28. května. Tentokrát vlak pojede již z Mostu a Chomutova a co bude pro mnohé také hodně zajímavé, vlak bude tvořit historická souprava s 90 let starými vozy. Vlak odjíždí z Mostu ve 12,15 hodin, Chomutova ve 12,50, v Kadani je ve 13,14 a do cíle dorazí ve 14,18 hodin. Zpět se vrací v 15,55 hodin a v Mostě je po šesté hodině.

Den s Lafarge cementárnou
V sobotu 28. května otevře cementárna v Čížkovicích u Litoměřic opět své brány veřejnosti. Den s cementárnou zaměřený na poznání provozu výroby cementu nabídne bohatý program pro děti i dospělé. Pro velký zájem v minulých letech bude možné absolvovat komentovanou prohlídku cementárnou motovlakem anebo pěší prohlídku s návštěvou výměníku a řídicího střediska. Program začíná v 10,00 hodin a podrobnosti se dozvíte v článku

Den otevřených dveří
Středisko volného času v Mostě spojilo oslavy dne dětí se Dnem otevřených dveří. V neděli 29. května od 10,00 do 15,00 hodin čeká na zahradě děti den plný atrakcí, soutěží a zábavy a ochutnávka zájmové činnosti. Hostem dne bude hokejista Jiří Šlégr, představí se také psovodi městské policie, canisterapeuti, můžete si zacvičit zumbu. K vidění bude také „sférické kino“ od 11,15 a 13,00 hodin, vstupné 10 Kč, kino 50 Kč.

Jarní slunoHrad
Už 6. ročník multižánrového hudebního festivalu Jarní slunoHrad se uskuteční v sobotu 28. května na Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Festival nabídne hudbu, ale i ohnivé divadlo. Vystoupí třeba Vladivojna la Chia, Zdarr, Ivory Gate a Už jsme doma. Podrobný program zde

Pirátské oslavy
V pirátském stylu si mohou děti užít oslavu v neděli 29. května od 9,30 hodin na louce u Domu dětí a mládeže v Oseku, tam, kde jsou obvykle pouťové atrakce. Co tam děti najdou? Nafukovací hrad se skluzavkou, horolezeckou stěnu, malování na obličej, tvořivé dílny pro všechny, pirátskou diskoshow a mnoho dalších atrakcí.

Pivní slavnosti
V pořadí páté pivní slavnosti se konají v sobotu 28. května od 12,00 hodin na 1. náměstí v Mostě. Představí se 8 minipivovarů s více jak 20 druhy piv, program doplní soutěže a atrakce pro děti. Od 13,00 hodin budou hrát kapely Genius Loci, Stará Sešlost, v 15,30 hodin začíná pohádka a koncert pro děti poté pokračuje v 17,45 hodin kapela Dilated od 19,00 hodin Cumbál a na závěr Kabát Tribute.

Dětský den s Klokánky
Charitativní akce na podporu zámku Jezeří, Fondu ohrožených dětí a Klokánků Teplice a Ústí nad Labem se koná v sobotu 28. května od 11,00 hodin na zámku Jezeří u Litvínova. Celý den veselého hraní pohádek a zábavy pro celou rodinu zahrnuje například pohádky, výuku tance, povídání o čokoládě, květinovou show, módní přehlídku, od 16,00 hodin vystoupí Olga Lounová a kapelou.

Pouť v Annabergu
Největší pout' na německé straně Krušných hor začíná v pátek 27. května v 17,00 hodin v Annaberg-Buchholz a potrvá do 5. června. Návštěvníci si i letos mohou vybrat z více než 100 atrakcí. Příští sobotu večer program zakončuje ohňostroj.

Pohádkové putování s Volňáskem
Zámecký park v Klášterci nad Ohří bude v neděli 29. května pod taktovkou DDM Klášterec patřit dětem. Start pohádkové trasy je u hlavní zámecké brány, trasa povede parkem přes Peřeje. Vstupenky s konkrétním časem jsou v prodeji v recepci DDM Volňásek od pondělí do čtvrtka od 9 do 17 hodin. Vstupné pro děti 60 Kč.

S Hurvínky na Moldavu
V rámci oslav 140 let nádraží Osek-město se v sobotu 28. května koná jízda historického vlaku na trati Teplice – Louka u Litvínova, Osek – Moldava a zpět. Na oseckém nádraží bude otevřena od 9,30 do 12,00 hodin železniční expozice, vystoupí kapela Na poslední chvíli, Panoptikum Maxe Fische s programem pro děti. Na Moldavě pak v rámci dne děti táborák, opékání buřtů a ukázka hasičské techniky. Odjezd vláčku z Moldavy do Teplic je plánován na 14,50 hodin, předprodej jízdenek do 25.5.2016 v obchodním místě Armex Energy v ulici 28 října 1515/5 v Teplicích. 

Pohádkový les
Dětský program se chystá také v Hoře Svaté Kateřiny v Krušných horách, kde bude pro děti připraven v neděli 29. května pohádkový les. Startuje ve tři hodiny odpoledne U Vleku. Děti budou cestou lesem plnit úkoly, za které je čeká u perníkové chaloupky sladká odměna a opékání buřtů. Vstupné 50 Kč.

Dětský den na koupališti
Na koupališti Koldům v Litvínově vypukne dětský den v sobotu 28. května od 13 hodin, kdy začnou soutěže pro děti s odměnami. Do 19,00 hodin si děti mohou užívat trampolínky, ruské kuželky, beachvolejbal, dětské hřiště a v případě dobrého počasí i koupání, vstup zdarma. Od 17,00 hodin začíná v Citadele pohádka Zahrada na motivy Jiřího Trnky, vstupné 85 Kč.

Dětský den na Hněvíně
Na hradě Hněvín v Mostě pořádá dětský den baby-cafe.cz v neděli 29. května od 10,30 hodin. Vstup je zdarma, připraveny dílničky, úkoly, soutěže, skákací hrad.

Pohádkový les s Paraplíčkem
Další procházka pohádkovým lesem bude pro děti připravena u rybníka u zámku Červený Hrádek v Jirkově. Kromě dobrodružné cesty pohádkovým lesem pro nejmenší zahraje skupina Úlet, představí se historická skupina SHS Herold, kouzelník Široun, vystoupí místní děti. Chybět nebudou nafukovací atrakce a občerstvení. Doprava bude zajištěna kyvadlově Lokálkou Amálkou z chomutovského zooparku. První jízda ve 13,30 od Komerční banky v Jirkově k hostinci U Ježků. Akce začíná ve 14,00 hoidn. Poslední jízda zpět v 17,30 hodin, jízdné 20 Kč, vstupenka do pohádkové lesa také 20 Kč a je k pořízení v DDM.

Muzejní noc
Na probíhající výstavu Karlštejnského pokladu a další připomínek výročí narození krále Karla IV. navazuje letošní muzejní noc v Oblastním muzeu v Lounech. Proběhne v pátek 27. května od 17,00 hodin ve dvoře domu Sokolů z Mor a sklepě U Bílého jednorožce. V programu vystoupí trubači, kejklíř a také uslyšíte přednášku Lucemburské Louny a Jak vzniká komiks a uvidíte film z roku 1919 Noc na Karlštejně.
Další muzejní noc se koná v pátek také v Teplicích a samozřejmě i tato bude věnována Karlu IV. Doprovází totiž výstavu Severozápadní Čechy za vlády Lucemburků. Odpoledne bude připraven program pro děti, večer pak noční prohlídky Obrazy ze života Karla IV. Více se dočtete v článku o výstavě

Zahájení sezóny na Labské stezce
Letošní zahájení proběhne v sobotu 28. května na Střeleckém ostrově v Litoměřicích. Těšit se můžete na bohatý program zaměřený na rodiny s dětmi i jednotlivce. Děti budou mít příležitost se vyřádit na nafukovacích atrakcích či zhlédnout představení Sváťova loutkového dividla, odpoledne pak Divadla Krabice Teplice. O poučení o bezpečnosti na silnicích se postará BESIP. Svou beat box a music show představí Endru s Martinem Svátkem. Na fender piano zahraje Jiří Vidasov. Zájemci si budou moci též vyzkoušet jízdu na elektrokolech. Program začíná v 10,00 hodin, závod na koloběžkách a kolech startuje v 11,10 a 15,15 hodin, štafetový závod ve 13,15 hodin.

Festival Otevřeno
V pátek 27. května začíná v Chomutově dvoutýdenní festival divadla a hudby Otevřeno. Začne hudebním víkendem na Hřebíkárně. Podrobnosti o programu se dozvíte v článku Otevřeno 2016 v Chomutově nabídne dva týdny divadla, hudby a street artu

Dětský den na zámku
Dětský den se v Krásném Dvoře na Podbořansku uskuteční 28. května již tradičně jak v zámeckém parku, tak v zámeckých interiérech. Na zámku se bude hrát pohádka „O zakleté princezně“. Děti budou muset zámecké chůvě pomoci, aby byla zdejší princezna zbavena kletby a na zámku mohlo být opět veselo. Začátky představení v zámeckých komnatách jsou od 10:30, 11:30, 12:30, 14:30 a 15:30 hodin. Vstupné je pro děti 40 Kč a pro dospělé 80 Kč. Vstupenky je možné rezervovat v pokladně zámku nebo na tel. 415 210 004. Procházku zámeckým parkem si mohou rodiče s dětmi zpestřit plněním úkolů na různých stanovištích akce Cesta pohádkovým parkem. Pro prvních 200 dětí s nasbíranými razítky je přichystána odměna. Start je na koupališti ve 13:30 hodin, startovné je 20 Kč. Na zámeckém nádvoří bude občerstvení a výtvarné dílny pro děti.

Čtení na zámku
Divadlo Mlask představí v prostorách renesančního sálu zámku v Klášterci nad Ohří významná díla současných světových i tuzemských autorů. Scénická předčítání se konají v pátek 27. května od 18,00 hodin, vstupné je 50 Kč. 

Foto: Město Jirkov.