e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jarní slunoHrad

publikováno: 25.5.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Alena Svobodová

Sdílet: facebook twitter google+

Již druhý ročník multižánrového hudebního festivalu Jarní slunoHrad se letos uskuteční v sobotu 26. května na Horním Hradě. Horní Hrad se nachází mezi Ostrovem a Kláštercem nad Ohří. Program začíná již v 11:00. Festival pořádá občanské sdružení SlunoHrad jako akci nekomerčního charakteru, především jako alternativu k masovým akcím, ale také pro rozšíření povědomí o čarokrásném Horním Hradě.

Hlavními hvězdami letošního netradičního festivalu budou Květy z Brna (v roce 2006 bylo jejich album Kocourek a horečka oceněno cenou Anděl za Alternativní a nezávislou scénu) pozvaní na mnohá přání loňských návštěvníků festivalu. Na úplný závěr zahraje „nezařaditelné“ akusticko-elektrické duo Dva, kterým se dostalo pozornosti nejen v České republice (již jejich druhé album Fonók bylo nominované na výroční hudební cenu Anděl a videoklip k písni Nunovó Tangó vyhrál hlavní cenu na festivalu Anifilm), ale také např. v Německu, Polsku, ve Francii, Norsku či Rusku.

Program festivalu:
Durmančiny bylinky (acoustic-alternative / Mladá Boleslav)
Swayambu (alternative-world music / Nový Bor)
Nucený výsek (rock-funk-acoustic / Kadaň)
Bouchací šrouby (alternative-glam / Lysá nad Labem)
Malá bílá vrána (ethno-punk / Praha)
Ivory Gate (acoustic-world music / Kadaň)
SoUsedi (acoustic-psychedelic / Praha)
El Gaučo (world music-ska / Praha)
Květy (aggro-black / Brno)
Dva (indie-pop / Pardubice)
Ignis (ohnivé divadlo)

Pod Hradem je možné stanovat. V areálu festivalu bude připraveno občerstvení po celý den. Podrobnosti naleznete na www.jarnislunohrad.cz.