e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatec připravil na sobotu farmářskou slavnost s traktory, chlebem a pivem

publikováno: 25.4.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Tomáš Kassal

Sdílet: facebook twitter google+

Nejen farmářské trhy, ale hned celou farmářskou slavnost pořádá v sobotu 29. dubna Městské divadlo Žatec s dalšími partnery na náměstí Svobody. Vedle regionálních produktů k ochutnání i nakoupení se mohou hlavně děti těšit i na zábavu, včetně jízdy na traktůrcích.

Jarní farmářská slavnost začíná v 9,00 hodin a potrvá do 13,00 hodin. „O zábavu pro děti se postará firma, která vystaví na náměstí i farmářskou techniku. Děti mohou jezdit na šlapacích traktůrcích, mají tu být také traktůrky na ovládání,“ zve děti na slavnost místostarostka Žatce Jana Nováková.

O další náplň programu se postarají místní školy, spolky a výrobci. Díky nim bude před radnicí při Jarní farmářské slavnosti hrnčířská dílna, kde si mohou návštěvníci vyzkoušet výboru hrnku či misky. Program mají zdejší školy včetně hotelové školy z Hošťálkova náměstí. „Lidé mohou ochutnat chléb, který udělali studenti podle vlastní receptury. K ochutnání budou piva z Chrámu chmele a piva a Žateckého pivovaru, která už se připravují na květnový Chmelfest,“ doplnila další zajímavosti J. Nováková.

Samotné trhy nabídnou především regionální potravinářské výrobky – pekárenské, masné i mlékárenské, ale také produkty z medu.

Další farmářské trhy v Žatci se budou konat v květnu a červnu. Na podzim se pak připravuje další farmářská slavnost se speciálním programem.