e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Začíná třetí ročník soutěže The Most Challenge

publikováno: 25.4.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Už dnes, v úterý 25. dubna, zve mostecký autodrom motoristické fanoušky na zahájení třetího ročníku soutěže amatérských jezdců The Most Challenge. V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami, podmínkou je platná registrační značka vozu.

Podrobné informace o soutěži včetně nejbližších vypsaných termínů a časů zájemci najdou zde. „Očekáváme velký zájem. Amatérští jezdci si naši soutěž oblíbili a pravidelně se do Mostu vracejí. I letos proto očekáváme hojnou účast. Máme navíc zajímavou novinku, která dává šanci dobře se umístit i řidičům slabších vozů. Vypsali jsme totiž ceny i pro vítěze jednotlivých kategorií,“ uvedla obchodní a marketingová ředitelka společnosti Autodrom Most Jana Svobodová.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Úřadujícím šampionem z loňského ročníku je David Buršík z Prahy. Ve voze Porsche Cayman GT4 dosáhl času na jedno kolo 1:50,186 minuty, což je nový rekord. Na druhém místě s identickým autem Porsche Cayman zaostal jen o 1,38 vteřiny plzeňský Augustin Hajšman. Bronzovou příčku si vyjel Jan Hlavička, rovněž z hlavního města. Se Škodou Octavia zvládl nejrychlejší okruh v čase 1:55,056 minuty.