e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hasičská auta z Dolů Bílina budou sloužit dobrovolným hasičům

publikováno: 25.3.2022, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Vozové parky dobrovolných hasičů z Duchcova a Bíliny se rozšířily o dvě hasičská vozidla, která dosud sloužila v Dolech Bílina. Bílinští hasiči dostali terénní auto, duchcovští hasicí Tatru. V rámci partnerství s městy je věnovaly Severočeské doly, a.s.

Velitelské hasičské vozidlo Toyota Hilux získala jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Bíliny. Úzká spolupráce mezi Severočeskými doly a bílinskými dobrovolnými hasiči trvá už řadu let. V minulosti rozšířil jejich vozový park například hasicí automobil Tatra 815 CAS 25. Ve středu 23. března se bílinští hasiči dočkali dalšího vozidla. Klíčky od terénní toyoty symbolicky převzala od ředitele komunikace a vnějších vztahů Rudolfa Kozáka bílinská místostarostka Marcela Dvořáková.

sd_hasici_bilina_2.jpgRadovali se také hasiči z nedalekého Duchcova, jejichž tradice sahá až k roku 1925.  V současné době má sbor 80 členů. Všechny potěšil dar od Severočeských dolů – hasicí automobil Tatra 815 CAS 40, které k zásahu doveze 6 tisíc litrů vody a 510 litrů pěnidla. Slavnostní předaní vozidla přímo na náměstí před budovou radnice si nenechal ujít starosta Duchcova Zbyněk Šimbera a ředitel územního odboru Teplice HZS ČR Adolf Langer. „Severočeským dolům děkujeme za dar, který bude nepochybně dlouho spolehlivě sloužit jednotce našich hasičů. Jde o další příklad utužování spolupráce a vstřícnosti vůči okolí,“ uvedl starosta Zbyněk Šimbera. 

Princip dobrého sousedství a podpora nejrůznějších projektů měst a obcí v okolí dobývacích prostorů Dolů Bílina a Dolů Nástup Tušimice neodmyslitelně patří k moderní společensky odpovědné firmě, jakou jsou Severočeské doly už od svého vzniku v roce 1994. Během uplynulých let podpořily po dohodě s představiteli sousedních municipalit veřejný život řady měst a obcí.