e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Benešovský zámek už brzy otevře své brány

publikováno: 25.3.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Michaela Hlinková

Sdílet: facebook twitter google+

Po několikaměsíční zimní přestávce se v sobotu 29. března opět otevřou brány Státního zámku v Benešově nad Ploučnicí. „V současné době finišujeme s generálním úklidem obou zámeckých budov. Dále pokračujeme ve stavebních úpravách další zámecké budovy, a to Wolfova paláce, ten by se měl veřejnosti otevřít v květnu až v červnu letošního roku,“ poznamenal kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Zámek bude veřejnosti v poslední březnový víkend otevřen od 10,00 do 16,00 hodin. Následně bude přístupný po celý duben denně mimo pondělí a úterý. V dubnu se lidé mohou těšit také už na tradiční výzdobu. Týden před Velikonocemi se zámek oblékne do svátečního kabátu. „Pokud to počasí dovolí, tak se do svátečního hábitu oblékne nejen Dolní zámek, ale i průvodci,“ nastínil velikonoční program Henig. 

I na letošní turistickou sezonu chystá zámek hned několik novinek. „Jednu z nich jsem již prozradil, a to zpřístupnění další ze sedmi zámeckých budov. Zbývající novinky si prozatím ještě nechám pro sebe, ale už v květnu se lidé nejen z Benešova nad Ploučnicí mohou těšit na Historické trhy májové,“ dodal kastelán. Nádvoří Horního zámku opět totiž obsadí řemeslníci, trhovci i zábava pro nejmenší.