e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Americký týden v Kadani

publikováno: 25.3.2012, kategorie: Hudba, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Americkou kulturu i přírodu představí několik akcí v Kadani. Vše odstartuje v úterý 27. března vystoupení amerického jazzmana, ve čtvrtek se můžete něco dozvědět o amerických národních parcích a v pátek zahraje Alias Julius Trio.

V úterý 27. března v 19,00 hodin začíná v klubu na Střelnici koncert newyorského jazzmana, který vystupuje pod jménem Phishbacher "V New Yorku usazený jazzman Walter Fischbacher pochází z Rakouska, kde vystudoval Musikhochschule a Music Conservatory ve Vídni a působil na rakouské hudební scéně až do roku 1994, kdy se rozhodl zdokonalit své hudební umění v USA. V New Yorku navštěvoval Mannes College a New School a hrál v několika kapelách. Aby si rozšířil své hudební horizonty, založil si nahrávací studio a také ladí klavíry. Asi před pěti lety dostal nabídku vyrazit na turné s Lacem Deczim a jeho Celulou New York. Od té doby se do Evropy vrací každý půl rok. Před dvěma lety tu také představil svůj vlastní projekt Phishbacher, v němž se věnuje vlastní tvorbě, která sice vychází z jazzu, ale nebrání se ani stylům jako jsou funky, rock, latin, drum and bass a další a další," přiblížil, co můžete v klubu čekat, Jan Losenický.

Ve čtvrtek 29. března ve stejnou hodinu, na stejném místě vystoupí před publikem Roman Němec. Čeká vás film a cestopisné vyprávění o nejstarším národním parku na světě Yellowstone.

Na závěr "amerického týdne" v Kadani vystoupí na Střelnici Alias Julius Trio. "Klasicky vzdělaná americká kytaristka a zpěvačka, která "sklouzla" k rock´n´rollu, folk rocku a stylu, který má v Americe název Americana. Mezi její velké vzory patří Bob Dylan, Jerry Lee Lewis nebo The Kinks," popsal Jan Losenický. Začátek je ve 20,00 hodin.