e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Literární seminář s Lidmilou Kábrtovou v lounské knihovně

publikováno: 25.2.2020, kategorie: Vzdělávání, autor: Dagmar Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Současná česká autorka oblíbených knih Koho vypijou lišky a Místa ve tmě se představí čtenářům v pondělí 2. března v lounské knihovně. Otevřený literární seminář proběhne dopoledne od 10,00 do 12,00 hodin a ke studentům projektu Třetí věk se mohou přidat další zájemci.

Otevřené literární semináře v lounské knihovně mají letitou tradici, setkáním s „opravdovýmí“ autory prohlubuje zájem čtenářů o literární dílo obecně. Dojde-li k setkání mezigeneračnímu, je to další bonus.

Kábrtová se bude zabývat především atypickým románem Koho vypijou lišky. Je složen z krátkých padesátislovních příběhů, humorných, smutných i drsných, které vypráví o životě v Československu v 70 a 80. letech optikou malé holčičky. Každý příběh má svoji pointu a zároveň funguje jako součást celku. Pro čtení je kniha upravena tak, že během dvou vyučovacích hodin se s ní posluchači seznámí s celou a zůstane i prostor na diskusi na pomezí literatury – dějepisu – základy společenských věd. Čtení je pojato divadelně, zábavně a velmi neformálně. Knihu Koho vypijou lišky také zpracoval Lukáš Hejlík v rámci projektu Listování.

Účast v semináři za vstupné pouhých 50 Kč, studenti zapsaní v semináři literatura a divadlo zdarma. Místo je možné rezervovat na adrese kucerova@mkl.cz.