e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Perucká Galerie U Plazíka začíná další sezónu

publikováno: 25.2.2015, kategorie: Výstavy, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

V těchto dnech se Galerie U Plazíka v Peruci na Lounsku připravuje na další sezónu. I letošního roku jsou v plánu čtyři výstavy. Vernisáž první výstavy fotografií proběhne v sobotu 7. března ve 14,00 hodin. Galerie je otevřena vždy o víkendech a zaměřuje se na začínající fotografy a další umělce.

První se uskuteční v měsících březen až duben výstava Kouzlo černobílé, Tereza Šitinová - začínající fotografka ze Stochova, následuje květen až červen - 70. výročí konce války - A jak vypadal rok 1945 na Perucku, předposlední výstavou bude během července a srpna Jan Witthed, což je fotograf až z dalekého Švédska a sezónu uzavře během září a října Květa Tošnerová, novinářka a fotografka, která má Lounsko prošlapané jako nikdo jiný. 

Jako první se letos na Peruci představí třiadvacetiletá Tereza Šitinová. V současné době začala bývala paní učitelka v mateřské škole opět studovat, tentokrát na zdravotní sestru. Fotí něco přes čtyři roky, vlastně to začalo zakoupením kompaktu. A jak to obyčejně ze začátku bývá, fotila nejdříve květiny a přírodu. Postupem času začala fotit více a více a opravdovým koníčkem se jí focení stalo, když ve dvaceti letech dostala zrcadlovku. „Ráda fotím vše, co je kolem mne, v oblibě mám černobílé fotky, mají něco do sebe“, říká Tereza. V poslední době se více zaměřuje na focení lidí, zkouší portréty, street fotografii. Z vlastní zkušenosti vím, že první roky fotí začínající fotograf vše, co považuje za hezké či zajímavé. Až postupem let se začíná formovat a začne se většinou specializovat na určitý druh fotografie – krajina, portrét, dokument apod. Možná, že se časem Tereze vyplní i její přání fotit v nějaké zajímavé či spíše exotické destinaci. Tak „Dobré světlo“!

Výstavu si budete moci prohlédnout až do 26. dubna 2015 o víkendech a svátcích od 10,00 do 17,00 hodin.