e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Show žateckého fotografa v Praze

publikováno: 25.1.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Vlastimil Huttig

Sdílet: facebook twitter google+

Modelky a desítky dalších krásných dívek, celebrity, soutěže miss mokré tričko a missák mokré slipy, gogo tanečnice, tedy nevýslovná show v rámci celonočního programu v klubu Rock Cafe na Národní třídě v Praze - to byla kulisa křtu nového kalendáře AKTY 2013 žateckého rodáka - fotografa Antonína Svobody. Moderátoři večera Petr Šimáček a Slávek Boura představili na pódiu nejen úspěšného fotografa, ale všechny ženy a dívky z kalendáře.

Žatecký fotograf využil pro fota například i scenérii Nechranické přehrady, kam si loni v létě přivezl pětici modelek v čele s naší momentálně nejlepší pornoherečkou Martinou Tarra White. „Ženskou krásu fotím nejraději a nejčastěji. Oslovuje mne eroticky hravý playboy styl, ale také aktový styl. Akt fotografuji nejen v ateliéru vybaveném špičkovou technikou, ale i venku - v přírodě, v parcích, na neobvyklých místech, třeba v kovošrotu, na balících slámy, také na veřejnosti přímo ve městě. Nedávno jsem fotil skupinový akt na hlavním žateckém náměstí před morovým sloupem.“

A jak veřejnost reaguje na nahotu modelek? „Jsou nádherné, taková krása přeci nemůže nikoho pohoršit. Spíše se lidé rádi podívají,“ říká Antonín Svoboda. Autor s fotografiemi ženských aktů je v poslední době úspěšný v prestižních soutěžích v rámci celé ČR. O jeho umělecké tvorbě se pochvalně vyjadřují i renomovaní  fotografové, jako například světově uznávaný Robert Vaňo nebo legenda mezi českými fotografy Jan Saudek.  Málokdo ví, že  Antonín Svoboda, který má fotoprodejnu v Žatci, vlastní také rozsáhlou sbírku starých fotoaparátů, kterých má přes 1200, přičemž nejstarší pochází z roku 1893.