e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Druhá nejvyšší návštěvnost v historii zooparku

publikováno: 25.1.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Podkrušnohorský zoopark dosáhl v roce 2011 druhé nejvyšší návštěvnost v historii. Jeho branami prošlo celkem 242 171 osob, což je o 25 775 více než v roce 2010. K příznivému vývoji návštěvnosti  přispívá zvelebování přírodního areálu a zkvalitňování návštěvnického servisu. Návštěvníci přicházejí do zooparku stále především za zvířaty Eurasie, zoopark jim ale nabízí mnohem víc.

Jako jediná zoo v České republice provozuje Safari s výhradně euroasijskými druhy zvířat, malým návštěvníkům je k dispozici Lokálka Amálka, lanové centrum a dětská zoo s kontaktními zvířaty. Expozice zvířat  doplňuje nový popisný systém a množství naučných bannerů, které snadno pochopitelnou formou přibližují jednotlivé živočišné druhy.

Školní kolektivy a skupiny turistů, ale i rodiny a jednotlivci využívají možnosti přenést se do minulosti ve skanzenu Stará Ves, který jako živé muzeum vypovídá o životě našich předků. Oblíbeným zpestřením návštěvy zooparku je celá řada programových akcí, zaměřených na lidové tradice a oslavy celosvětově významných dnů.