e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Desátý ročník běhu kolem jezera se poběží individuálně

publikováno: 24.10.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jubilejní desátý ročník závodu Běh kolem Jezera Most se letos poprvé může přiblížit k nově otevřenému jezeru. Kvůli zákazu hromadných akcí se však uskuteční ve zvláštním režimu - každý si trať zaběhne sám. Začít můžete ve státní svátek 28. října.

"V žádném případě se závod nebude posouvat, není kam. Ani rušit. Pouze proběhne ve virtuální podobě, jako některé závody na jaře," vysvětluje organizátor Petr Pabišta.

Návod je jednoduchý - Přihlášení závodníci si v době od 28. října do 8. listopadu zaběhnou zvolenou trasu a výsledný čas s délkou trasy zašlou organizátorům. Poté agentura Stopnito provede vyhodnocení výsledků a následně budou vítězové jednotlivých kategorií pozváni na oficiální vyhlášení výsledků nebo obrží cenu poštou. 

"Abych zachoval alespoň trochu atmosféru závodu, tak budu 28. října u jezera a vyznačím trasu obou okruhů. Takže kdo bude chtít, může dorazit od 9,30 do 12,00 hodin a „závod“ si zaběhnout individuálně bez čipu. U jezera budu ještě 31. října od 10,00 do 12,00 hodin. Po tyto dva dny obdrží závodníci na místě 'startovní balíček', ve kterém bude číslo, voda a tyčinka a dárek a po doběhu a předání času i finisher medaili," doplňuje informace pořadatel.

Registrace k závodu bude ukončena 26. října. Vybírat můžete ze dvou tratí - hlavní závod na 11 km nebo kratší trať 4,5 km. Startovné stojí 280 Kč pro dospělé a 50 Kč pro juniory.

"Nezbývá, než tento covidový rok ve zdraví přežít a hledět do budoucnosti s nadějí," vyzývá sportovce Petr Pabišta. Podrobné informace včetně vyznačených tras jsou k dispozici na webu www.behjezeromost.cz nebo e-mailu petrpabista@seznam.cz.