e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autodrom uzavře sezónu desátou Autoshow s volnými jízdami na dráze

publikováno: 24.10.2019, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Oblíbená soutěž amatérských jezdců na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu The Most Challenge jde do finále. Poslední šanci promluvit do celkového pořadí mají účastníci soutěže v sobotu 26. října. Soutěž je součástí tradičního rozloučení se závodní sezonou pod názvem The Most AUTOSHOW #10.

Ukončení sezony pro širokou veřejnost nabídne opět volné jízdy pro automobilové nadšence. Od 9,00 do 17,00 hodin si návštěvníci mohou užít podzimních volných jízd s vlastním automobilem po velkém závodním okruhu. Vstup a parkování v areálu autodromu je tradičně zdarma.

Součástí programu je pátý ročník soutěže amatérských jezdců The Most Challenge, kdy po skončení programu pořadatelé vyhlásí absolutního vítěze i nejúspěšnější jezdce jednotlivých kategorií. V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. 

V loňském roce organizátoři soutěže zavedli sezonní bodový ratingový systém, který dává větší šanci na slušné umístění včetně absolutního prvenství i majitelům vozů slabších kubatur. Účast v soutěži a dosažení jednotlivých met jsou ohodnoceny body. Absolutním vítězem se stane soutěžící, který jich shromáždí nejvíce. Může se těšit na jízdu v okruhovém závodním speciálu OCR. Druhý v pořadí se může zdarma zúčastnit okruhové školy a bronzová příčka je odměněna kurzem sportovní jízdy. 

V čele průběžného pořadí soutěžících figuruje Jakub Šimák s vozem Renault Clio, dosud nasbíral 61 bodů. Druhý v pořadí Tomáš Hajšman jezdící s vozem Porsche Cayman dosáhl zatím nejlepšího letošního času 1:48,587 minuty.

Autoshow chce zabavit všechny členy rodiny, nejmladší návštěvníci mohou využít zázemí dětského dopravního hřiště s funkčními semafory a dalšími atrakcemi jako jsou prolézačky či skluzavka.