e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pohádkové bytosti se opět stěhují na zámek

publikováno: 24.10.2014, kategorie: Pro děti, autor: Michaela Hlinková

Sdílet: facebook twitter google+

Definitivní tečku letošní sezóně udělá na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí akce Na zámku straší, která se koná poslední říjnový den. „Před lety mě oslovila Zdena Černá se svým pěveckým sborem Klubíčko, že by ráda na zámku uspořádala nějakou strašidelnou akci. Patří jí velké díky za nápad i několikaletou organizaci. V letošním roce se k nám bohužel poprvé nepřipojí,“ uvedl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig. 

V letošním roce se na uspořádání akce bude podílet zámek, k němuž se připojí Rodinné centrum Medvídek, učitelé i školáci z benešovské Základní školy a finančně akci podpořilo město Benešov nad Ploučnicí a firma Elecom.  „Velké díky patří samozřejmě úplně všem, kteří s přípravami akce pomáhají, ale jedno extra poděkování bych chtěl věnovat zaměstnankyni benešovského úřadu, a to Zdeně Čvančarové, která zajistila nákup a dopravu dýní,“ dodal kastelán.

Děti se mohou těšit na stezku odvahy, strašidelné úkoly i strašidelnou prohlídku jinak zapovězených sklepů a nepřístupných prostor. Do zámku se totiž na zimní období stěhují strašidla a pohádkové bytosti z celého okolí.

Akce se koná v pátek 31. října od 17,00 hodin, předprodej vstupenek bude zahájen v 15,00 u brány Horního zámku. Jednotná cena vstupenky pro děti i dospělé je třicet korun.  „V loňském roce byl o akci obrovský zájem, rodiče by proto nákup vstupenek neměli nechávat na poslední chvíli,“ upozornil kastelán Zdeněk Henig.

Kromě soutěží bude v nádvoří zámku k dispozici rovněž stánek s občerstvením, dobový ručně poháněný kolotoč a tradiční Šemíkovy koblížky.