e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dobrou školou kraje je Gymnázium v Ústí nad Labem

publikováno: 24.10.2014, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Titul Dobrá škola Ústeckého kraje a s tím i milion korun získalo Gymnázium Jateční v Ústí nad Labem. Na druhém místě se umístilo teplické gymnázium a na třetím Střední průmyslová škola Ústí nad Labem. Radní Ústeckého kraje odsouhlasili poskytnutí finanční odměny pro deset nejlépe umístěných škol v této krajské soutěži.

Rada také vyhlásila další ročník soutěže „Dobrá škola Ústeckého kraje 2014/2015“. S titulem jsou spojeny finanční odměny. Vítěz získává milion korun, druhý tři čtvrtě milionu a třetí 500 tisíc a dále odstupňovaně dostávají další finance ostatní umístění. 

"Finanční odměnu musí škola využít na další zlepšení vzdělávacích podmínek ve škole a tím i dalšímu zlepšování výsledků žáků. Přesně stanovenou část odměny, ve výši 15 %, z celkového získaného finančního ohodnocení, může škola použít na ocenění zaměstnanců školy. Snahou a cílem soutěže je prostřednictvím přirozené soutěživosti dětí, mládeže, ale také samotných škol, zlepšit výsledky vzdělávání, ve kterých Ústecký kraj dosahuje dlouhodobě neuspokojivých srovnání," říká tisková mluvčí kraje Magdalena Hanáčková.