e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zasaďte strom v Zooparku

publikováno: 24.10.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Hromadné sázení stromů a stromků proběhne 28. října po celé České republice. Podkrušnohorský zoopark v Chomutově by rád podpořil tuto akci, jejímž cílem je připomenout důležitost a význam stromů a nabízí všem zájemcům možnost zasazení/výsadby jednoho či více stromů v areálu zooparku. Pořadatelem tohoto celorepublikového happeningu je Nadace Partnerství. Zapojit se mohou všichni, od jednotlivců po skupiny přátel, rodiny, firmy až po celé obce.

PODPOŘTE  POKUS O PŘEKONÁNÍ SVĚTOVÉHO REKORDU V SÁZENÍ STROMŮ A ZÁROVEŇ UDĚLEJTE V TENTO DEN NĚCO SMYSLUPLNÉHO PRO SVÉ OKOLÍ.

Zaujala Vás tato akce? Zapojit se můžete několika způsoby:

1) ZASAĎTE V AREÁLU ZOOPARKU VLASTNÍ STROM
Preferujeme duby, buky, vrby, jeřabiny a lípy. Jiné druhy po domluvě.
Stačí nám elektronicky či telefonicky ohlásit, kdo bude sázet a o jaký strom z nabídky se jedná.
V den rekordu pátek 28.10. přijďte mezi 10. až 15. hodinou a svůj strom zasaďte na připravené místo.

2) ZASAĎTE V AREÁLU ZOOPARKU STROM, KTERÝ SI U NÁS MŮŽETE ZAKOUPIT.
Po předchozí domluvě pro Vás strom zajistíme. Stačí v den rekordu 28. 10. mezi 10. až 15. hodinou přijít a strom zasadit na připravené místo. Strom můžete zaplatit převodem na bankovní účet (č.ú. 18439441/0100, variabilní symbol 4140552).  či hotově do rukou našeho zaměstnance, který Vám vystaví na místě doklad.

3) PODPOŘTE SÁZENÍ STROMŮ DOBROVOLNOU ČÁSTKOU
Finanční dar je možné zaslat do 26. 10. na bankovní účet PZOO (č.ú. 18439441/0100, variabilní symbol 4140552). Za vaše příspěvky zakoupíme stromy, které zde v den rekordu 28.10. vysadí děti z Ekotábora pořádaného zooparkem.

Rekord spočívá v celkovém množství vysázených stromů a lidí zapojených do sázení v tomto konkrétním dni. Do této ojedinělé akce se můžete zapojit u nás v zooparku, uvítáme, pokud nám Váš záměr oznámíte předem telefonicky či e-mailem.
Kontaktní osoba: Petra Kubíková, 777 551 893, ekolog@zoopark.cz

Všechny vysazené stromy a zúčastnění lidé budou sečteni a jejich výsledné množství bude  pelhřimovskou Agenturou Dobrý den zaneseno do České databanky rekordů.