e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplický klub KNAK končí

publikováno: 24.9.2020, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Koronavirus má další oběť. Stal se jí oblíbený hudební klub KNAK v Teplicích s dlouholetou historií. Nabízel velmi pestrý program, koncerty špičkových českých kapel, ale také divadla či přednášky. Během jarní krize se pokoušel přežít alespoň živými přenosy rozhovorů a komorních koncertů. Podzimní omezení už nepřežil.

"Z důvodu vládních nařízení a omezení činnosti nemá smysl dále pokračovat v klubové činnosti, která je v této chvíli tak omezena, že nevydělá ani na nájem a energie, natož na všechny lidi, co jsem na tuto činnost napojeni a jsou na ní závislí. Je nám líto, ale tímto klub zavíráme," vysvětluje provozovatel klubu Petr Samek.

Přesto se úplně nevzdává a chce některé naplánované koncergy uskutečnit. Koncert skupiny Doga 2. října se přesouvá do restaurace Rajče a připravuje také open air. V říjnu měla do KNAKu dorazil také Lenka Dusilová, J.A.R., Gaia Mesiah, Vypsaná Fixa či punkové kapely SPS a E!E. Přesné datum uzavření klubu provozovatel nezveřejnil. "Domluvené koncerty se snažíme dostat do prostor, kde budou podmínky pro pořádání akcí volnější," dodal Petr Samek.