e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Svatomichaelské slavnosti

publikováno: 24.9.2010, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Na den svatého Václava, 28. září, si v Litvínově připomenou svého patrona, svatého Michala, který má svůj svátek jen o den později. Tradiční Svatomichaleské slavnosti se budou konat už na novém opraveném náměstí. Na program je jarmark, koncerty, pohádky a oblíbené vystoupení Divadla Kvelb, tentokrát s Andělem.

Už v sobotu můžete vyrazit na Habánkovu Rallye, kterou pořádá DVD Litvínov. Koná se již podesáté a její výtěžek je určen opuštěným pejskům. Právě proto je kromě 70 Kč vstupeným také jedna psí konzerva. Soutěž spočívá v tom, že děti navigují své rodiče. Začátek je ve 14,00 hodin.

Hlavní program se však bude odehrávat v úterý 28. září, kdy se v 9,00 hodin na náměstí otevře jarmark. "První část náměstí Míru, na které stavební úpravy začaly v červenci letošního roku, je už opět otevřená. Svatomichaelské slavnosti se už budou konat na náměstí s novým povrchem," informovala mluvčí litvínovské radnice Eva Maříková.

Součástí programu jsou také jízdy na koních ve Voigtových sadech za kotelem, výstava aranžovaných květin v zámku a mše v kostele, který bude otevřen odpoledne k prohlídkám. Vše završí ve středu právě v kostele koncert Jiřího Stivína.
Plakát s kompletním programem najdete zde.