e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Plazík vystavuje v Galerii U Plazíka aneb dárek k narozeninám

publikováno: 24.8.2018, kategorie: Výstavy, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 1. září odpoledne proběhne v Galerii U Plazíka v Peruci slavnostní vernisáž letošní poslední výstavy fotografií. Ke svému významnému životnímu jubileu výstavu připravil sám galerista Mirek Plazík Blažek. Výstava má název Stále se učím a tentokráte představí převážně snímky „bez lidí“, hlavně z procházek, výletů a zájezdů.

Mirek Plazík Blažek se narodil v roce 1948 v Peruci. S fotoaparátem, který mu vložila do rukou jeho maminka, žije již pár desetiletí. Nikdy se však nepovažoval za zkušeného fotografa. Fotil hlavně rodinu, v 70. a 80. letech motorismus, občas „svoji“ Peruc a od 90. let i koncerty, festivaly a divadlo. Většinu fotografií používá na svých internetových Peruckých stránkách www.iperuc.cz.

Uspěl v soutěžích fotografií s motoristickými tématy. Vystavoval divadelní fotografie v Lounech, fotografie Peruce v místním muzeu. V roce 2010 uspěl v soutěži Evropa je nádherná. Se svým snímkem Sledi ve skanzenu se umístil na 23. místě mezi více než 28 tisíci snímků od autorů z 30 evropských zemí.

Od roku 2007 provozuje svoji Galerii u Plazíka v Peruci. Umožňuje zde prezentaci převážně neznámých amatérských fotografů. Občas připraví výstavu dokumentů. Do těchto dnů zde proběhlo 46 výstav. Po své poslední autorské výstavě „Evropané“ letos představuje spíše fotografie bez lidí, hlavně ze svých procházek, výletů a zájezdů.

Vernisáž výstavy je v sobotu 1. září v 15,00 hodin v Galerii U Plazíka v Peruci a potrvá až do 28. října. Galerie je otevřená o víkendy a svátky od 10,00 do 17,00 hodin. Možno sjednat návštěvy i mimo tuto dobu. Jen pro připomenutí - Městys Peruc leží 15 km východně od Loun, pokud použijete železnici, je zastávka na trati Louny - Slaný.

Foto: Ladislav Bába – Plazík v dobovém oblečení….