e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 26. až 28. srpna

publikováno: 24.8.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Uteklo to jako voda a poslední prázdninový víkend je před námi. Prožijte horkou noc na některém z hradů a zámků, v Teplicích s milovníkem Casanovou nebo v Kadani s Karlem IV. (na fotce) či ji protančete na hudebním festivalu ve Vroutku. V pátek přidány NOVÉ TIPY!

Hradozámecká noc
Na konec prázdnin chystají hrady a zámky pro návštěvníky netradiční večerní a noční prohlídky. Kostýmované prohlídky vás ze soboty na neděli čekají na zámku Červený Hrádek či Ploskovice, v Duchcově ožení Casanovu, v Libochovicích chystají horové příběhy podle Kytice, v Krásném Dvoře půlnoční výpravu k templu a kadaňský hrad se promění v císařské sídlo. Co vás kde se čeká, zjistíte v článku Hradozámecká noc slibuje nevšední prohlídky

Rybí slavnosti
Mostečtí rybáři pořádají opět v areálu Pavel u Litvínova (u hřbitova mezi Lomem a Litvínovem) rybí slavnost. Konat es bude v sobotu 27. srpna od 9,00 do 18,00 hodin. Pro děti bude k dispozici volné chytání ryb a soutěže, nakoupit můžete rybí speciality, hrát bude hudba.

Dostihy
Velká letní cena Ústeckého kraje je na programu dostihového závodiště v Mostě v sobotu 27. srpna. Brány hipodromu se otevírají ve 13,00 hodin, dostihový program začne ve 13,30 hodin.  Pojede se sedm dostihů a také dostih poníků. Připraveno je i ježdění na ponících pro děti a další doprovodný program. Kyvadlová doprava zdarma od Prioru směr hipodrom.

Hudba v atriu
Muzeum města Duchcova  zve na koncert prokládaný poezií, jehož protagonistou bude P(oeticko)H(udebně)A(lternativní)U(skupení) a který proběhne v atriu muzea v sobotu 27. srpna od 17,00 hodin.

MilešOFFest
Nultý ročník hudebně-divadelního festiválku rozvibruje v sobotu 27. srpna louku i rybník před hospůdkou Rybářská bašta v Milešově u Velemína nedaleko Lovosic. Festival začíná ve 14,00 hodin a hrát se bude až do půlnoci. Kdo vystoupí a co všechno vás čeká, se dozvíte v článku Pod Milešovkou bude znít v sobotu hudba.

Františkánské léto
Poslední program Františkánského léta se chystá na neděli 28. srpna v zahradách kláštera v Kadani. Od 14,00 hodin vystoupí folkrocková kapela Louka Band a od 16,00 hodin si děti mohou užít klasickou pohádku o Rumcajsovi v podání Docela velkého divadla v Litvínově. Vstupné je 30 Kč a doprovod (v prvním případě děti, v druhém dospělí) zdarma.

Hudba v Jezeří
Poslední koncert zazní také na zámku Jezeří u Litvínova, kde končí Hudební léto v Jezeří. V sobotu 27. srpna od 17,00 hodin vás čekají symfonie pro kvartet Ludwiga van Beethovena a Johanna Nepomuka Hummla. Podrobnosti nabízí článek  Hudba rozezní o srpnových večerech zámek Jezeří

Zahradní slavnost
Rokokový zámek Stekník na Žatecku se rozloučí s prázdninami zahradní slavností, která se koná v neděli 28. srpna odpoledne. V růžových zahradách zámku budou vystupovat šermíři, kejklíři i tanečnice. Program začíná ve 14,00 hodin a podrobnosti se dozvíte v článku Zahradní slavnost na Stekníku.

Válečnictví v době římské
Na sobotu 27. srpna připravil Archeoskanzen Březno u Loun zajímavý výlet do historie. Návštěvníci se vrátí do doby římské a přiučí se něco válečnického umění. Dojde i na bitvu Římanů s barbary a do bojů se mohou zapojit i děti. Program začne už v 9,00 hodin a podrobnosti najdete v článku Archeoskanzen Březno nabídne výlet do doby římské

Swingový festival
Letní program kulturního léta na zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku završí v sobotu 27. srpna již tradičním Festivalem swingové a dixilandové hudby. Zahájení proběhne již v 9,00 hodin varhanním koncertem v zámecké kapli sv. Josefa a následovat bude venkovní produkce známých kapel, jako jsou Brass Band.cz z Rakovníka, Big Band teplické konzervatoře, Prime Time Voice z Prahy či Bonus Orchestra z Roudnice nad Labem. Dnem bude provázet Pavel Machát ze Severočeského divadla. Vstupné na akci je dobrovolné.

Šprtec nad Střelou
Prvním turnajem podzimní části sezóny stolních hokejistů bude 2.ročník šprtcového turnaje Rabštejnská hokejka. V nejmenších českém historickém městě se bude hrát v neděli 28.srpna. Akce se koná v Info Café Četnická stanice v Rabštejně nad Střelou, začátek v 10,00 hodin, respektive prezence od 9,30 hodin. Přihlášky je možné zasílat na jakub.hasil@post.cz a budou-li volná místa, budou přijaty i přímo na místě.

Císařský den
Bohatý historický program na mnoha scénách nabídne Císařský den v Kadani, který připomene nejen návštěvu císaře Karla IV. v Kadani v roce 1367, ale letos i 700. výročí narození tohoto panovníka. Tradiční program na náměstí doplní třeba kuchařská show na hradě, putování po městských hradbách či rytířský turnaj na koních. Co přesně se bude v sobotu 27. srpna bude v Kadani dít, se dozvíte v článku Středověk Karla IV. ožije příští sobotu v Kadani. 

Komentovaná prohlídka
Už v pátek 26. srpna můžete jako předehru Císařského dne vyrazit na komentovanou prohlídku výstavy Karel IV. a Kadaňsko v prostorách kadaňského hradu. Povede ji historik Lukáš Gavenda a začíná v 16,00 hodin.

Bluegrassové léto
Sedmé Rašovické bluegrassové léto je festival, který vypukne v areálu penzionu Na vyhlídce v Rašovicích u Klášterce nad Ohří v sobotu 27. srpna od 15,00 hodin. Hrát budou Muzika občas, Album, Sunny Side, Bluegrass Band, Pardálové, lue Eyes, Modrotisk. 

Živá legenda Giacomo
Divadlo V Pytli představí v pátek nový film o Casanovovi Giacomo - živá legenda. Promítání začíná v Teplicích na zámku v rámci letního kina ve 21,00 hodin, ale už od 19,30 hodin máte možnost se setkat s tvůrci i herci na neformální vernisáži fotografií Vlada Barana z natáčení i filmových kostýmů Evy Stolařové, spojená s povídáním o filmu. Podrobnosti o filmu v pondělním článku v Magazínu

Rock For Churchill
Tradiční festival závěru léta ve Vroutku na Podbořansku vypukne právě tento víkend v pátek a sobotu 26. a 27. srpna. V pátek začíná program už po dvanácté hodině a hrát bude třeba Vypsaná Fixa, Skyline , Iné Kafe nebo  Balthazar. V sobotu se startuje v 11,00 hodin a v programu vystoupí Xavier Baumaxa, Monkey Business, rakouská kapela Dub FW a britská Modestep. Podrobný program na www.rfch.cz. Dvoudenní vstupenka stojí 900 korun, jednodenní 700 Kč.

Krušnoborec
Osmý ročník závodu Krušnoborec se koná v neděli 28. srpna na Klínech v Krušných horách u Litvínova. Závodníky čeká 44 kilometrů na kole s převýšením 1695 metrů. Start je v 10,00 hodin.

Indiánská stezka
Selský dvůr Braňany na Mostecku se v sobotu 27. srpna promění v indiánský tábor. Pro děti je přirpavena od 11,00 hodin zábavná soutěž s indiánskou tématikou a ukázky ze života indiánů.  Nebude chybět možnost občerstvení, hudební vystoupení kapely Bourbon Acustic  a taneční vystoupení souboru Medovina. Vstupné na stezku 20 Kč.

Železniční depozitář
O víkendu se podruhé během těchto prázdnin otevře železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově. Přijít můžete od pátku do neděle 26. do 28. srpna od 10,00 do 17,00 hodin. Jak najít cestu a co uvidíte, se dočtete v článku.

Den v kočáře
Přijít se povozit koňmi můžete v sobotu 27. srpna od 13,00 hodin ve skanzenu Stará Ves zooparku v Chomutově. Den v kočáře nabídne ukázky zápřahů a koní ze zoo. Svezení je zdarma, vstupné se platí jako do zoo.

Dubské slavnosti
O víkendu se konají v Dubí na Teplicku slavnosti, které začnou už v pátek 26. srpna slavnostními fanfárami a koncertem Lenky Filipové v kostele Panny Marie (od 17,00 hodin). Další program bude probíhat v sobotu a neděli ve sportovním areálu Dubí 2. Na sobotní dopoledne je připraven program pro děti Divadla V Pytli před Domem porcelánu s modrou krví, odpoledne pak vystoupí třeba Helena Vondráčková, Petr Kotval či Laura a její tygři. V neděli se od 9,00 do 14,00 hodin koná soutěž historických vozidel na parkovišti před Domem porcelánu, odpoledne pak zahrají Marcela Holanová, Radim Hladík a Blue Effect a Bohouš Josef s kapelou Burma J. Porcelánové trhy se konají v sobotu od 9,00 do 17,00 hodin v areálu porcelánky.

Foto: Václav Vlasák, město Kadaň.