e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oslava řeky Ohře dopluje tuto sobotu do Žatce

publikováno: 24.7.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední červencová sobota už tradičně patří Oslavě řeky Ohře. Ta letos dopluje do dalšího města – do Žatce. Destinační agentura Dolní Poohří připravuje zábavný program na sobotu 29. července ve spolupráci s Technickou správou města Žatce.

Oslavy se totiž budou odehrávat nedaleko řeky Ohře, ve sportovním areálu u žateckého koupaliště. Program pro malé i velké návštěvníky bude připraven od 14 do 18 hodin a začne průvodem od řeky Ohře ke koupališti. V průvodu samozřejmě nebudou chybět postavičky Dolního Poohří – Ohřinka, Ohřínek a víla Egerie. K příjemné pohodě bude hrát kapela Brass Band (na fotce), děti pobaví pohádka a kouzelník Tomas Lupino. „Zpestřením oslavy bude letos vystoupení žateckých bubeníků, mezi něž se chystá vmísit i dětmi oblíbený Lupino,“ prozradila k programu ředitelka pořádající Destinační agentury Dolní Poohří  Libuše Novotná Pokorná. 

Kulturní program doplní řemeslné stánky a občerstvení s regionálními produkty z Dolního Poohří. Pro děti chystají pořadatelé netradiční hernu a jízdy na koních. Sportovní areál u řeky Ohře nabízí víceúčelové hřiště, ovál pro in-line bruslení, herní prvky pro děti i venkovní posilovnu. Informace o sportovním areálu najdete zde. Vstup do areálu bude zdarma.

Historicky první oslava řeky Ohře v tomto regionu se konala v Kadani a bylo to u příležitosti oslav 1210 let od první písemné zmínky o Ohři. V dalším roce pak oslavy putovaly na zámek do Klášterce nad Ohří a byly spojeny s výročím 700 let od narození Karla IV.