e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Léto v Krušných horách: Jízda pro motorkáře

publikováno: 24.7.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Krušné hory jako krásné místo pro projížďky na motorce představuje nová publikace Destinační agentury Krušné hory. Krušnohorská rallye #01 vznikla ve spolupráci s týmem Tripper a spojuje v sobě přejezdy s nádhernými výhledy, překonávání překážek, plnění úkolů i tajný cíl.

K absolvování Krušnohorský Tripper rallye potřebujete průvodce, který je k dispozici zdarma v infocentrech, například ve Valdštejnském zámku v Litvínově nebo v Mostě. Destinační agentura totiž myslela hlavně na návštěvníky mosteckého autodromu, kterými jsou často aktivní motoristé. „Chceme jim ukázat, že Krušné hory jsou krásné i ze sedla motorek. V propagačních materiálech se především zaměřujeme na cykloturistiku, pěší turistiku a zimní sporty. Motorkáři jsou ale specifická skupina turistů, kteří dokážou krásu krajiny také ocenit,“ říká ředitelka Destinační agentury Krušné hory Eva Maříková. 

Tripper původně vznikl jako každoroční orientační závod pro motorkářský klub majitelů motocyklů Suzuki V-Strom. „Čerpáme z několikaleté tradice tvorby itinerářů pro soukromé orientační závody, kdy hlavním záměrem zůstává zprostředkovat poznání nových míst spolu se zážitky ze skvělé jízdy po silnicích plných zatáček, serpentýn a výjezdů na atraktivní vyhlídky,“ vysvětlují tvůrci týmu Tripper.

Co vás tedy čeká? Výlet je sestaven jako řada zastávek na zajímavých místech, ovšem vy znáte pouze místo startu, a tím je Hasičské muzeum v Krupce na Teplicku, tedy pod Krušnými horami. Dál už vás průvodce povede do hor. Abyste našli další cestu, musíte odpověď na otázky nebo splnit úkoly. Dopředu vám tedy nebudeme prozrazovat cestu, snad jen to, že vás dovede také do sousedního Saska. V cíli pak můžete získat heslo do tajné sekce na webu www.tripper.cz a vytisknout si diplom. Není třeba dodávat, že výlet si můžete užít také v autě.

Foto: Pixabay.com

P.I.