e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do kin přichází profesinální hráči počítačových her

publikováno: 24.7.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Věděli jste, že i hraní počítačových her je sportem? Řadí se mezi tzv. eSports a teď přichází do českých kin. Jak vypadá počítačová bitva nejlepších hráčů světa můžete vidět v úterý 28. července v osmi kinech v republice, mezi nimi i v chomutovském kině Svět.

eSports, tedy elektronický sport neboli profesionální hraní počítačových her, se stal v posledních letech celosvětovým fenoménem, který uhranul stamiliony fanoušků. 

Aerofilms, který do českých kin přináší třeba přenosy ze světových operních nebo baletních scén, přichystal na toto léto novinku v podobě živých přenosů finálových zápasů světové série Intel Extreme Masters z Kolína nad Rýnem.

Desátý ročník jednoho z nejprestižnějších šampionátů v hraní počítačových her přinese souboje špičkových světových týmů a hráčů v legendárních hrách jako jsou League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive nebo StarCraft II. Mezi týmy, které se v přenosech utkají, jsou hvězdy jako Ninjas in Pyjamas, Cloud 9, fnatic nebo Team SoloMid. 

Všechny přenosy budou bohatě oživeny exkluzivními pohledy do zákulisí, rozhovory s hráči o strategiích a budou živě komentovány hráčskými kapacitami. Vrcholem sezóny bude přenos ze světového finále série, které se stejně jako každý rok uskuteční v polských Katovicích v březnu příštího roku 2016.

První přenos se uskuteční 28. července od 20,00 hodin a vidět ho můžete v kině Svět v Chomutově. Součástí prvního přenosu je dokument "All Work All Play" o historii a životě nejslavnějších hráčů a celého šampionátu. Následovat bude živý panel se specialisty na eSports a hvězdná herní exhibice mezi dvěma prestižními týmy Joes a the Pros ve hře League of Legends.

Vstupné je 300 korun, předpokládaná délka přenosu je 3 až 4 hodiny.