e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Půlden v Chomutově: Koupání v Kamencovém jezeře

publikováno: 24.7.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Léčivá voda Kamencového jezera v Chomutově, jediného na světě, láká mnohé turisty právě pro své nenahraditelné účinky. Prostředí jezera je ideální pro letní radovánky dětí i dospělých. Areál nabízí travnaté i písčité pláže, spoustu atrakcí a hřišť pro děti, ale také podmínky pro vodní adrenalinové sporty.

Půlden na Kamencovém jezeře vám uteče doslova jako voda. A tu tady jde především – zdejší voda je světovým unikátem. Jezero vzniklo na začátku 19. století zatopením zaniklého dolu. Řas a sinic, které trápí jiné vodní plochy, se tu v létě bát nemusíte. Vysoký obsah (kolem 1 %) kamence ve vodě činí z Kamencového jezera malé Mrtvé moře, v němž se těmto znečišťovatelům nedaří a voda je tam velmi čistá.

Užívat si ji můžete na dvou písčitých plážích s bílým pískem, u nichž najdete dostatek atrakcí pro dovádění dětí i zelených zastíněných ploch na odpočinek.

Atrakcí je plná také vodní hladina, na níž najdete houpačky, katapulty, trampolíny, klouzačky a pětimetrové horolezecké stěny, vyjet si můžete na šlapadlech a lodičkách. Na suchu mohou děti řádit na obří trampolíně, s rodiči se projíždět golfovými vozíky.

Za návštěvu stojí i sousední vodní nádrž Banda, po které se rekreanti mohou prohánět na vodních lyžích na nejdelším vodním vleku v České republice.

Kdo bude mít vody už dost, může se vyřádit také na souši - zahrát si volejbal, nohejbal, kuželky, minigolf se šestadvaceti drahami či využít golfového trenažéru, který hráče přenese na nejznámější golfová hřiště. K dispozici jsou také kuželky. 

Protože u vody vyhládne, nesmí na Kamencovém jezeře chybět množství míst k občerstvení. Vybírat můžete z mnoha kuchyní od steaků, přes italské pochoutky, hotová jídla, minutky, saláty, dezerty až po zmrzlinu. Občerstvení přímo na pláži nabízí několik stánků.

Foto: Tomáš Branda