e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci mají aquazorbing a diskgolf

publikováno: 24.7.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Aquapark v Klášterci nad Ohří nabízí v letošní sezóně řadu novinek. Jeho návštěvníci si můžou vyzkoušet výstřední adrenalinovou atrakci aquazorbing a projít se tak po vodní hladině ve speciální kouli. Letošním lákadlem se má stát také netradiční golf, který se hraje s létajícími talíři. Ti, kdo přijdou v pravý čas na tobogán, svezou se na něm zdarma.

Aquazorbing je adrenalinová procházka po vodní hladině. Ti, kdo se odváží tuto atrakci vyzkoušet, budou zavřeni do velké nafukovací koule, která má v průměru 2 metry. Následně je vrhnou na vodní plochu, po které se budou kutálet. Při rotacích vystoupí adrenalin na maximum.

Novinkou je také diskgolf. Je to hra na způsob klasického golfu. Hází se ale létajícími talíři. Body se počítají stejně jako u golfu,“ říká Pavel Čermák z Aquaparku.

Další novinka potěší hlavně děti. Tobogán je zdarma každý den od 9,00 do 11,00 hodin. Poslední změna se týká vstupného a je už méně příjemná. „Vstupné jsme pro letošní rok museli zvýšit na 50 korun. Je to proto, že se hrozně moc zvedla cena za vodu,“ vysvětluje Čermák. V jiné než tropické dny slibují provozovatelé aquaparku vstupné 40 korun a při horším počasí ještě nižší cenu.

Aquapark bude otevřený minimálně do konce srpna, v případě teplého počasí i v září. Při těch největších vedrech dojde i na noční koupání, kdy budou tobogány opět zdarma.