e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 26. až 28. června

publikováno: 24.6.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední červnový víkend před prázdninami nabídne několik sportovních akcí, řadu koncertů na netradičních místech jako je galerie nebo botanická zahrada, také módní přehlídku, putování po vinicích či hravé seznámení s tereziánskou dobou.

Ohřecká osmička
V neděli 28. června startuje druhá etapa běžeckého a sportovního seriálu Ohřecká osmička. Provede vás tentokrát Kláštereckem – konkrétně zámeckým parkem v Klášterci nad Ohří. Start je v neděli od 10,30 hodin v lázních Evženie. Podrobnosti a přihlášky najdete na webu www.dolnipoohri.cz/ohrecka-osmicka.

Koncert v galerii
Galerie Benedikta Rejta v Lounech v rámci cyklu respirium GBR zve na pořad ojedinělé avantgardní hudby a poezie nastudovaný jen pro tuto příležitost. Koncert se bude konat přímo v expozici v sobotu 27. června od 17,00 hodin. Na klavír hraje Tomáš Víšek, zpěv a recitace Lenka Jarolímková Schützová, housle a recitace Eduard Orechov. Vstup volný.

Hurá další prázdniny
Zahájení léta na koupališti v Horním Jiřetíně se koná 27. června. Těšit se můžete od 15,00 hodin na koníčky, pěnu, soutěže pro děti, dětskou diskotéku a od 18,00 hodin retropárty pro dospělé.

Divadelní premiéra
Bláznivá komedie Armagedon Roberta Geislera, jednoho z autorů seriálu Kancelář Blaník, bude mít premiéru v Docela velkém divadle v Litvínově v pátek 26. června. Více o představení se dozvíte v článku V Litvínově se blíží Armagedon, hrát se bude i na zahradě.  

Vernerův mlýn se otevírá
V sobotu 27. června přivítá Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku první letošní návštěvníky. Otevřeno bude po celé prázdniny až do 6. září každý víkend vždy od 12,30 do 16,30 hodin. Během léta se můžete těšit i na rozšířené prohlídky, o nichž vás budeme informovat.

Móda pod širým nebem
Módní přehlídka na náměstí – to je ideální cesta, jak dodržet všechna bezpečnostní opatření a prohlédnout si nové modely. Tuto možnost budete mít v pátek 26. června na Löschnerově náměstí v Kadani. Aktuální letní kolekci představí Boutique Lucie z Kadaně, přispět budete moci kočičímu útulku a pobavit se při hudbě DJ Píďana. Začátek je v 16,30 hodin, vstupné dobrovolné.

Ressl Kros Run
V sobotu 27. června se koná běžecký podnik Ressl Kros Run, který závodníky zavede na kopec Ressl nad Mostem. Start je zde v 11,00 hodin v bývalém amfiteátru. Připraveny jsou trasy 10 a 5 km a pro pejskaře 5 km. Prezentace je možná na místě od 10,30 hodin, přihlášky on-line na www.stopnito.cz, startovné 100 a 200 Kč.

Hudba na zámku
Na zámek Červený Hrádek u Jirkova se vrací pravidelné hudební pátky. Tentokrát můžete 26. června od 18,00 hodin slyšet kapely Emozpěv a From. Akce se koná na zámecké louce, vstup dobrovolný.

Poklad na Pátku
Zámek Pátek nad Ohří přichystal na sobotu 27. června od 14,00 hodin hranou prohlídku zámku Tajemný poklad na Pátku aneb historie trochu jinak. Vstupné je dobrovolné.

Na víno do Německa
O víkendu se v Saigerhütte, historickém hutním areálu v Olbernhau na česko-německé hranici, koná festival vína. Můžete ochutnávat i nakupovat, a to včetně sladěných pokrmů. V pátek 26. června se otevírá v 16,00 hodin, v sobotu již ve 14,00 hodin. Vstup je zdarma. Auto nechte doma, do Olbernhau jezdí z Litvínova autobus.

Putování po vinicích
Další možností pro milovníky vína je vinařsko-turistická akce Putování za víny Brány Čech. Tentokrát vás čeká trasa přímo po vinicích, kde budou na poutníky čekat vinaři se svými víny. Start putování je v Malých Žernosekách nad železniční zastávkou. Připraveno je pět zastavení, čtyři na vinici, jedno ve sklepě. Přijít můžete kdykoliv v sobotu 27. června mezi 10. a 20. hodinou. Následující víkend bude navazovat "druhý díl" na protějším břehu Labe - Putování po vinicích Velkých Žernosek a Žalhostic. 

Pevnost hrou
Pevnostní město Terezín chystá na sobotu 27. června od 10,00 do 16,00 hodin akci „Pevnost hrou aneb zažijte léto v Terezíně jinak“. Těšit se můžete na celodenní program v jedinečné barokní pevnosti. Čeká vás návrat do časů Marie Terezie, seznámíte se sapéry na strážnici Litoměřické brány, na bastionu 5 vás budou očekávat kanonýři s polním ležením, uvidíte vojáky řady historických jednotek. Otevřena budou i další muzea a atrakce Terezína, pro dětí bude připravena zábavná cesta s úkoly.

Hudba v botanické
Další zajímavé místo, kde si můžete poslechnout hudbu, je Botanická zahrada v Teplicích. V sobotu 27. června od 15,30 hodin bude v zahradě koncertovat zpěvák Libor Schlenz a od 17,30 hodin uslyšíte OK trio. Vstupné je 39 korun a zahrnuje i vstup do zahrady, s sebou deku. Další hudební zážitky v Teplicích přináší i letní promenádní koncerty Severočeské filharmonie Teplice v Zahradním domě – tentokrát v pátek 26. června od 16,30 hodin.

Bžanské slavnosti
V Bžanech na Teplicku se koná o víkendu 18. ročník slavností. Konat se budou v sobotu 27. června od 14,00 hodin a hlavní hvězdou programu bude Kamil Střihavka s kapelou The Leaders. Dále zahraní Justin Lavash či Blue Rocket, pro děti je připravena zábavná show.

Woodstockošťany
Další hudební festival se koná na Teplicku v Košťanech. U zdejší Sokolovny zahrají  v pátek 26. června od 16,00 hodin Alband, Blue Rocket, Hard Colony, Lucián. Vstupné 190 Kč, děti do 15 let zdarma.

Sochařské sympozium
V Blatně na Chomutovsku začalo toto pondělí sochařské sympozium ve dřevě. Končit bude v sobotu 27. června. Letošním tématem jsou kláty, tedy včelí úly. Vernisáž začíná v 16,00 hodin.

Zahradní slavnost
V Hrobu na Teplicku se v sobotu 27. června koná Zahradní slavnost. Začíná v 15,00 hodin v areálu zbořeniště. Připravena je dětská soutěžní aréna, zahraje kapela Hambaeros, Grafit Dubí a Jokers. Vstup zdarma. Tentýž den probíhá v restauraci U Koruny hudební festival Hrobská terapie. Začátek hudební produkce v 15,00 hodin, vystoupí kapely Better Way, Graventherapy, Za poslední prachy, Peacemakers. Vstup také zdarma.

Kouzelné kolo
V sobotu 27. června jsou děti zvány do Března u Chomutova, kde je čeká projížďka na kole po dračích stezkách v okolí obce. Start a registrace od 10,00 do 15,00 hodin u podia v parku. Rezervovat čas startu si můžete v infocentru na telefonu 607 028 661.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.  

Foto: Terezín – město změny.