e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Novinky v kadaňském kině Hvězda

publikováno: 24.6.2011, kategorie: Divadlo a film, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Kino Hvězda v Kadani přichází s novým nápadem, kterým chce zlepšit svůj program a navázat tak užší spolupráci se svým divákem. Filmjukebox je večerem, kdy filmy vybírají sami diváci kina. Kino Hvězda také otevírá prostory kinokavárny výstavám. Pilotní projekt s názvem … a nějak se začít musí! je postaven na spolupráci kina Hvězda a Galerie umění Karlovy Vary – pobočka Letohrádek Ostrov nad Ohří.

Tak jako Jukebox nabízí možnost zvolit si písničku k poslechu či tanci, tak Filmjukebox umožňuje vybrat si film,  který náš divák chce na plátně kina vidět. A jak na to? Na stránkách www.filmjukebox.cz se bude zpravidla každý měsíc spouštět hlasování pro zvolený den a čas. Diváci hlasují pro některý z nabízených filmů nebo sami nominují film do hlasování. Vítězný film, který posbírá nejvíce hlasů, je následně promítnut. Kino Hvězda tak nabízí divákům, aby se alespoň po jeden večer stali dramaturgy kina a měli tak možnost ovlivnit, co se bude v kině promítat.

Začíná se hlasovat v červenci. Diváci mohou hlasovat od 20. 6. do 14. 7. 2011 kdy bude ukončeno hlasování. Vítězný film bude promítnut ve středu 10. 8. 2011 od 20.00 hodin.

Výstava studentů Střední průmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech startuje sérii výstav zaměřených na studenty výtvarných škol, kterým myšlenka renesance filmového plakátu není lhostejná. Studentům pod pedagogickým vedením profesora Bořivoje Hořínka – známého fotografa,  byl zadán jednoduchý úkol – návrh plakátu k filmu, který je nějakým způsobem oslovil. Studenti měli možnost výběru prakticky jakékoliv techniky, žádná pravidla či omezení nebyla stanovena.

Vernisáž se koná 29. 6. 2011 v 18.00 hodin v kinokavárně kina Hvězda. Výstava potrvá do 30. 8. 2011.