e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo příspěvek na odstranění následků povodní

publikováno: 24.6.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Magdalena Hanáčková

Sdílet: facebook twitter google+

Zastupitelé včera rozhodli o poskytnutí darů obcím a občanům Ústeckého kraje dotčeným povodní z června 2010. Dary budou poskytnuty z Fondu pro mimořádné události Ústeckého kraje za účelem přispění na odstranění následků těchto povodní.

Pomoc pro obce Česká Kamenice, Hřensko, Janská, Jetřichovice, Kunratice a Srbská Kamenice bude poskytnuta v celkové výši 545 tisíc korun.

Za účelem úhrady výdajů na odstranění následků povodní obdrží dar Ústeckého kraje také 37 občanů kraje. Dary se pohybují ve výši 10-15 tisíc korun, jejich celkový objem činí 455 tisíc korun.

Rozdělení darů proběhlo na základě požadavků jednotlivých obcí postižených povodní z přívalových dešťů ve středu 9. června 2010.
Z rozpočtu Ústeckého kraje byly bezprostředně po povodni pořízeny prostředky humanitární pomoci v celkové částce 210 tisíc korun.
V souvislosti s možností čerpání státní pomoci při obnově území poskytne Krajský úřad Ústeckého kraje metodickou pomoc občanům a obcím zasaženým povodní. Žádost o státní pomoc na úhradu částí nákladů na obnovu základních funkcí domácností postižených povodní může být uplatněna prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj ČR do 31. srpna 2010.