e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jubilejní Beethoven: Klavírní večer v Zahradním domě

publikováno: 24.5.2019, kategorie: Hudba, autor: Magdalena Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Skvělá klavíristka z Jižní Koree Jung-Ah Lee bude mít svůj sólový večer v pondělí 3. června v Zahradním domě v Teplicích. Její komorní koncert je sedmým hudebním večerem 55. ročníku Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, pořádaného Severočeskou filharmonií Teplice.

Během svého sólového recitálu odehraje mladá jihokorejská klavíristka Beethovenu Sonátu č. 1, Bergamskou suitu Clauda Debussyho a na závěr Musorgského Obrázky z výstavy.

Jung-Ah Lee pochází je oceňována uměleckou kritikou za svou hluboce „reflektivní hru“ (Piano Music Magazine) a „nakažlivou bujarost“ (Karl-Heinz Kaemmerling). Získala si též pozornost diváků pro svou oslnivou techniku a poetickou lyriku. Na klavír začala hrát v pěti letech, studovala v Soulu a v Německu. Je laureátkou klavírní soutěže Amalfi International, finalistkou klavírní soutěže Dinu Lipatti (Rumunsko) a mezinárodní klavírní soutěže ve španělském Campillos. Jako držitelka mnoha cen získala možnost účinkovat v mnoha prestižních koncertních sálech v Koreji a též na koncertech v různých zemích Evropy. V loňské sezoně vystoupila na recitálech v Rakousku, Německu, Itálii a Maďarsku. Působí též jako sólistka s Euro Sinfonietta Wien, Budapešťským symfonickým orchestrem MAV, Severočeskou filharmonií Teplice, Karlovarským symfonickým orchestrem, Charkovskou filharmonií a dalšími orchestry. V roce 2018 vydala své první CD natočené ve Wiener Konzerthaus u společnosti Sony Classics.

Koncert v Zahradním domě v Teplicích začíná v pondělí 3. června v 19,00 hodin. Vstupenky v ceně 120 Kč jsou v prodeji v pokladně Domu kultury v Teplicích a budou k dispozici též na místě, abonenti SČF, studenti, děti a senioři mají slevu.

Celé dění jubilejního 55. ročníku Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena můžete sledovat v květnu a červnu ve Speciálu Jubilejní Beethoven. V úterý 4. června se festival stěhuje do Chomutova do kostela svatého Ignáce, který rozezní Kolegium Symfonického orchestru Českého rozhlasu a houslista Vlastimil Kobrle.