e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Poslední květnový den ožije Chomutov regionálním jarmarkem

publikováno: 24.5.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtek 31. května od 10,00 do 19,00 hodin bude na náměstí  1. máje v Chomutově představovat víc než 50 regionálních producentů svoje produkty, výrobky, zážitky nebo služby. Koná se tam již druhý Krušnohorský regiofest.

Prodejci budou většinou držitelé některé z regionálních značek z rodiny regionální produkt nebo držitele ocenění značkou „Regionální potravina Ústeckého kraje“ či „Potravina kraje Přemysla Oráče“. Samozřejmě nebudou chybět ochutnávky. "Jsme přesvědčeni o tom, že je třeba drobnou regionální ekonomiku podporovat. A to neuděláme jinak, než tím, že o sobě zde, v regionu, budou navzájem producenti a jejich zákazníci vědět. Proto k tomu volíme formu prodejního trhu," vysvětlila Hana Dufková, ředitelka pořádající MAS Sdružení Západní Krušnohoří.

Program je spojen díky datu se Dnem dětí, takže po celý den budou k dispozici dílničky nejen pro děti, kde si zájemci budou moci vyzkoušet různá řemesla, např. výrobu keramiky, vitráží, produkty z včelího vosku, decoupage apod.Děti čeakjí soutěže a k vidění bude třeba netradiční práce bednářů. Nakupování zpestří hudební vystoupení, zahrají kapely Makovec, Album, Jindra Kejak, Zfleku, Dětský soubor ZŠ Březno, folklorní soubor Krušnohor, J+J. Moderovat bude Marek Leština.