e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Okupace autodromu armádou trabantů se blíží

publikováno: 24.5.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Už ve čtvrtek 25. května bude areál mosteckého autodromu patřit legendární východoněmecké automobilové značce Trabant. Automobilka sice nepřežila zánik totalitních režimů ve východní Evropě, stále má však mnoho skalních příznivců po celém světě, a je tak vlastně nesmrtelná. Dorazí i slavný trabantista Dan Přibáň.

Majitele trabantů s rodinnými příslušníky a přáteli a také fanoušky „rozzuřených vysavačů“, jak se bakelitovému vozítku s dvoutaktním motorem přezdívalo, čeká bohatý doprovodný program se soutěžemi. Těšit se mohou také na přednášku cestovatele a režiséra Dana Přibáně, který ve výstavní síni Auto Gallery pohovoří o proslulých expedicích svého týmu ve vozech Trabant Combi po celém světě. Vstupenky na besedu jsou k mání i na místě. Nezaměnitelnou zvukovou kulisu pak obstará dvanáctihodinový závod trabantů na velkém okruhu. 

Dobrou zprávou je, že vstup do areálu autodromu je zdarma. Závod začíná v 08,00 hodin, hlavní program pak ve 14,00 hodin. „Zatím evidujeme 13 přihlášek, další zájemci se stále hlásí. Pro všechny jsme připravili spoustu zajímavých aktivit, nikdo se určitě nebude nudit,“ uvedla eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová. 

Setkání zpestří například soutěž Trabanťák srazu, při němž porota zhodnotí vzhled vozu a odpovědi jeho posádky na stručný dotazník. Řidičské umění pak prověří jízda zručnosti, která zahrnuje slalom mezi kužely či couvání. Kdo chce zvolit pro svůj trabant ostřejší tempo, může vyzkoušet malý závodní okruh na polygonu. Nejlepšího z každé soutěže čeká odměna, všichni účastníci srazu si pak odvezou domů certifikát.