e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sportovní setkání Most - Marienberg

publikováno: 24.5.2013, kategorie: Sport, autor: Jakub Hasil

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtek 20. června se v Mostě uskuteční Sportovní setkání Most – Marienberg 2013. Do programu jsou zařazeny vybrané atletické disciplíny a sportovní hry a zúčastní se jej žáci pozvaných škol z Mostu a Marienbergu. Součástí jsou samozřejmě i turnaje ve stolních hokejích, konkrétně v billiard-hockeyi šprtci, táhlovém hokeji Chemoplast a v air-hockeyi. Stolní hokej je určen nejen pro pozvané, ale i pro zájemce z řad veřejnosti.

Akce proběhne za spolupořadatelství BHC Most a Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Marienberg. Občanské sdružení Billiard-hockey club Most působí na mostecké sportovní scéně již osmnáctým rokem. Klub se stará především o rozvoj a popularizaci billiard-hockeye, tradiční české hry, lidově zvané šprtec. Záběr jeho činnosti je ale zejména v posledních letech mnohem širší.

Od sezóny 2011 pořádá BHC Most společně právě s marienberskou Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Česko-saskou ligu stolního hokeje. V letošním roce bude dosavadní přeshraniční spolupráce ještě zintenzivněna o chystané Sportovní setkání Most – Marienberg.