e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na čarodějnické pondělí

publikováno: 24.4.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Už na příští pondělí připadá jeden z nejoblíbenějších českých svátků – filipojakubská noc aneb pálení čarodějnic. Ačkoliv vatra zahoří skoro v každé vesnici či za městy, my jsme pro vás vybrali několik tipů s kulturním programem. A prozradíme, kam dorazí slavná čarodějnice Saxana.

Děčín
Zámek Děčín chystá pro děti čarodějnickou stezku odvahy, která se však koná již v neděli 29. dubna. Program bude probíhat od 15,00 do 18,00 hodin v jižních zahradách. Zvídavé a odvážné děti jsou vítány, čarodějnice se na ně těší, mají pro ně připraveno plno úkolů a odměnu na závěr. V cíli možnost opékání vlastních buřtů. Jednotné vstupné 40 Kč. 

Duchcov
Ve sportovním duchu se ponesou čarodějnice v Duchcově ve sportovním areálu Bažantnice. Čeká vás hromadný běh i fotbal v sukních, a to v pondělí 30. dubna odpoledne.

Fojtovice
Spolek za obnovu Fojtovic nedaleko Krupky na Teplicku pořádá hned dvě akce najednou - pálení čarodějnic v pondělí od 15,00 hodin. Děti čekají soutěže, jízdy na koních i traktorech a vyhlášení nej čarodějnice. Druhý den následuje oslava 1. máje od 10,00 hodin. Začne prvomájovou jízdou z Horní Krupky na Fojtovice, před polednem dojde i na stavění májky. Vstup je zdarma.

Hrad Hauenštejn
Na Hauenštejně nebo-li Horním Hradě u Stráže nad Ohří budou slavit čarodějnice již v sobotu 28. dubna, po celý den od 11,00 do 22,00 hodin. Čeká vás keltský a irský rock v podání kapely Alison, šermíři, tanečnice, ohňové divadlo Ignis, hra pro děti, soutěže pro čarodějnice a mágy a samozřejmě pálení čarodějnic. Vstupné dospělí  150 Kč, děti 100 Kč, rodinné 450 Kč.

Hrad Hazmburk
Pálení čarodějnic s úžasnou vyhlídkou do krajiny nabídne hrad Hazmburk. Program se koná 30. dubna od 16,00 do půlnoci. Vstup 90 Kč, děti 60 Kč, rodina 240 Kč.

Chomutov
Velký čarodějnický rej se koná na bývalém fotbalovém hřišti na městskou sportovní halou 30. dubna od 18,00 hodin. Na programu je vyhlášení nejkrásnější čarodějnice a čaroděje, soutěže v čarodějnických dovednostech, vystoupí hudební skupiny Country 5 a Nepřátelé rytmu, opékat se budou nejen buřty, ale i jablka.

Klášterec nad Ohří
Pálení čarodějnic se koná 30. dubna v letním kině v Klášterci nad Ohří. Začátek je v 16,00 hodin, v programu vystoupí Hudební divadlo Hnedle Vedle, Petra Černocká nebo-li známá filmová Saxana z příběhu Dívka na koštěti, dále Jiří Pracný a Zbyněk Drda. Děti čekají soutěže v režii DDM Volňásek, možnost opékání vlastních buřtů.

Krupka
Městský slet čarodějnic v Krupce vypukne na Městském stadionu v pondělí v 16,00 hodin. Čekají vás pouťové atrakce, soutěže o ceny, stánky s dobrotami a velké ohniště na opékání buřtů. Všechny masky dostanou buřt zdarma.

Libochovice
Libochovické čarodějnice se konají v Městském parku v pondělí od 18,00 hodin. Pro děti bude připravena čarodějná stezka se soutěžemi. Menší děti potěší skákací hrad a ty větší jízdy na segway. V průběhu akce vystoupí Team rope skipping Libochovice a světelnou show předvedou mažoretky z TJ Sokol Libochovice, zahraje a zazpívá kapela Natruc. 

Louny
Čarodějnice můžete oslavit buď v areálu výstaviště v Lounech od 14,00 hodin nebo s TJ Sokol Louny na rozhledně Červeňák u Dobroměřic od 17,00 hodin a třetí možností je dvorek knihovny U kulatého kamene, kde program vypukne v 16,00 hodin.

Most
Rodinné centrum Barborka v Mostě pořádá čarodějnický rej už ve středu 25. dubna, od 16,00 hodin na své zahradě. Masky vítány, připraveny hry a opékání vlastních buřtů, vstupné 50 Kč/rodina. Středisko volného času připravuje pálení na pondělí 30. dubna na své zahradě, děti čeká odpoledne plné soutěží a atrakcí a samozřejmě opékání buřtů.

Petrohrad
Slet petrohradských čarodějnic se koná 30. dubna, sraz na dětském hřišti na návsi v Petrohradě od 16,00 hodin. Pro děti a rodiče je připravena zábavná strašidelná stezka, na konec opékání buřtů.

Podbořany
Na sídlišti Barborka v Podbořanech, před 1. Českou společností, je připraven program pro děti i dospělé na 30. dubna od 14,00 hodin. Můžete se těšit na soutěže, věštění budoucnosti, skákací hrad a od 15,00 hodin kouzelnické vystoupení.

Postoloprty
V pondělí 30. dubna můžete oslavit čarodějnický večer v zámecké zahradě v Postoloprtech. Zábavné odpoledne začne v 16,30 hodin průvodem čarodějnic od nádraží, program pro děti a později i dospělé začíná v 17,00 hodin. Vstupné je 20 Kč, masky zdarma.

Strupčice
Pálení čarodějnic spojují ve Strupčicích na Mostecku se stavěním májky. K táboráku a na soutěže pro děti můžete vyrazit od 18,00 hodin, stavění májky na návsi začne v 19,00 hodin. Zahraje kapela 4. cenová skupina a budou vyhlášeny nejhezčí masky.

Žatec
V Žatci oslaví čarodějnice v pondělí v letním kině a na náměstí Svobody, kde začíná v půl páté přivítání a poté vystoupení mažoretek a po páté hodině průvod čarodjěnic do letního kina. Zahájení programu s kapelou Sortiment v letním kině je naplánováno na 16,50 hodin, zároveň se otevřou dílny místních organizací jako Junák nebo hasiči. V letním kině se pak bude konat volba miss čarodějnice 2018, vystoupení a prezentace organizací, vatra vzplane v 18,30 hodin. Po sedmé večer začíná večerní loutková pohádka Odvážný ježek, vystoupí Michal David Revival, Jakub Machulda a hrát bude až do desáté večer kapela Sortiment. Čarodějné tvoření pořádá v pondělí od 16,00 hodin žatecký klub Budík. Odnesete si nejen čarovnou atmosféru, ale i originální výrobek.