e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pátek v Jazz clubu: Harfa v projektu Tom Zvardon and Friends

publikováno: 24.4.2014, kategorie: Hudba, autor: JP

Sdílet: facebook twitter google+

Projekt Tom Zvardon and Friends je volným prokračovaním úspěšného projektu Duende výrazného kytaristy a skladatele Tomislava Zvardoně, k jehož atributům patří především pestrost, barevnost a žánrový přesah. Jako host vystoupí v pátek 25. dubna v Jazz Clubu v Teplicích harfinistka Národního divadla Ivana Pokorná. A harfa prý ještě v klubu nikdy nezazněla.

V novém projektu, který tvoří vyhradně autorská tvorba, zaujme především stylová rozmanitost. Od jazzu, přes rytmicky zajímavou latinskou a africkou muziku až po flamenco. To vše zabaleno do písničkové formy s dostatečně velkým prostorem pro improvizaci.

Ke spolupráci byla přizvána celá řada skvělých hostů, jak sám název projektu napovídá, především spřátelených profesionáních muzikantů. Co koncert, to hudební osobnost a jedinečný zážitek. Zpěv - Tereza Rajnincová a Mariana Wesley, kontrabas - Madla Vyhnánková, bicí - Adrian Ševeček, perkuse - Petr Smetáček , kytary - Tomislav Zvardoň. Jako speciální host: harfinistka národního divadla Ivana Pokorná.