e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Šansony z Brna zahájí kulturní program na Krásném Dvoře

publikováno: 24.3.2015, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Program melodických šansonů a písní „Nůž na ticho” pro pohlazení na duši zahájí letošní kulturní sezónu na zámku Krásný Dvůr u Podbořan. V zámeckém prostředí se v sobotu 28. března představí herečka a zpěvačka Andrea Buršová v doprovodu netradičního smyčcového kvarteta Indigo Quartet z Brna.

Nůž na ticho je program melodických šansonů a písní v podání Andrei Buršové, herečky a zpěvačky Švandova divadla a divadla Husa na provázku, která nade vše miluje šansony a písně s lyrickým a dynamickým obsahem. Její podmanivý zpěv oživený pohyby citlivé herečky doprovází působivě netradiční smyčcové kvarteto Indigo Quartet z Brna. Autorem hudby jsou klavírista a skladatel Zdeněk Král, původem ze severních Čech, a Martin Flašar, houslista kvarteta Indigo Quartet, Brno.  

Andrea Buršová po absolutoriu na JAMU nastoupila jako herečka do angažmá brněnského divadla Husa na provázku, v roce 2007 začala úzce spolupracovat s vídeňským divadlem Theater Brett, kde pravidelně vystupuje se svými recitálovými večery nazvanými "Recital unterwegs". V současné době působí v souboru Švandova divadla v Praze. Na TV obrazovkách ji můžeme vidět v seriálu Život a doba soudce A.K. a ve filmu Muži v říji. V roce 2012 vydala společně s hudebním skladatelem Zdeňkem Králem a smyčcovým kvartetem Indigo Quartet písňové album "Nůž na ticho". Pro mnohé z písní tohoto alba napsala vlastní texty.

Koncert na státním zámku Krásný Dvůr začíná 28. března ve 14,30 hodin.