e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

I v covidovém období rozdává teplárna dary neziskovkám

publikováno: 24.2.2021, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ani ve složité době koronavirové pandemie neopustila komořanská teplárna myšlenku podpory neziskových organizací a vyhlásila přijímání žádostí pro tento rok. To bylo ukončeno v polovině února a výběrová komise mohla vybírat z 29 projektů, které předložilo 27 organizací.

Nejvíce žádostí se tentokrát týkalo sociální oblasti a zdravotnictví (8), následoval volný čas spolu se sportem a vzděláváním (po 6) a dále kultura (3). Nejvíce projektů přišlo z měst Most a Litvínov, dorazily také ale žádosti z jiných měst, například Oseku či Hory Sv. Kateřiny.

Z došlých přihlášek vybrala komise 13 projektů, mezi které rozdělila více jak 349 tisíc korun. Evidované žádosti ukázaly, že více než kdy dříve žádaly letos o finanční příspěvek a pomoc organizace, které se zabývají charitativní činností, osobní asistencí a péčí o sociálně slabé, nemocné, seniory či handicapované děti. Právě k nim poputuje téměř 80 tisíc korun z celkově přerozdělených prostředků,“ sdělila tisková mluvčí teplárny Miloslava Kučerová.

Ilustrační foto: Sabine van Erp z Pixabay.