e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lenka Hatašová představí v Krytu nevšední scenérie z Izraele

publikováno: 24.2.2018, kategorie: Výstavy, autor: Lenka Fricová

Sdílet: facebook twitter google+

Lenka Hatašová je známá především svými fotografiemi slavných osobností, je také hrdou nositelkou titulu Nikon Ambassador. V galerii Kryt v Klášterci nad Ohří ale představí výstavu s názvem Obrazy Izraele, kterou se vrací ke svým dokumentaristickým začátkům, původně se totiž věnovala dokumentární fotografii. Vernisáž v pátek 2. března.

„Do Izraele jsem původně jela za poznáním, když jsem tam ale na každém kroku začala nacházet nádherné obrazy a scenérie, neodolala jsem a fotoaparát už neschovala,“ říká autorka snímků, které pro jejich pojetí nazvala spíše fotografickými obrazy. 

Lenka se narodila v Praze a k fotografování ji přivedl otec, který působil jako fotograf Jaderného výzkumu v Řeži. Začínala jako dokumentaristka, věnovala se také válečné fotografii, zachytila například válečné události v Jugoslávii, procestovala s fotoaparátem země Jižní Ameriky. Na konci 90. let se její doménou stal stylizovaný portrét a naplno se začala věnovat fotografování známých osobností z oblasti kultury, sportu i politiky. 

Výstava bude zahájena 2. března v 17,00 hodin a potrvá do 16. dubna.