e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rytíři svedou v sobotu zimní bitvu u Podbořan

publikováno: 24.1.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Příběh z dávných dob středověku v zimních kulisách se odehraje tuto sobotu 26. ledna u Podbořan. Už 24. ročník zimní bitvy vypukne kolem třetí hodiny odpoledne, už v deset dopoledne projde městem průvod a bude otevřeno tržiště s ukázkami řemesel.

"Po zničující bitvě dvou mocných vládců panství přichází do kraje zdejšího mor a s ním i zhmotnělá smrt. Vymírají celé vesnice, zoufalí lidé hledají vinu v kouzlech čarodějnic. V hlubokých bažinách je však tvrz s vesnicí, které se černá smrt vyhýbá. Moudrý opat tedy vyšle své věrné rytíře, aby přišli té záhadě na kloub a pomohli vyhnat smrtku z tohoto panství...," uvádí letošní scénář zimní bitvy pořadatelé. Jak celý příběh souboje "dobra a zla, bohatství a chudoby, cti a klamu" dopadne, se dozvíte v sobotu odpoledne.

V 10,00 hodin vyjde historický průvod, který bude zakončen na Masarykově náměstí, kde uvidíte ukázky dobových tanců a šermířské souboje. Hlavní bitva vypukne v 15,00 hdin. Bude se konat u koupaliště v Podbořanech. Vstupné je 50 Kč, děti 40 Kč. Na místě bude dobové tržiště a ukázky řemesel.