e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velký okruh autodromu se dnes otevře pro běžkaře

publikováno: 24.1.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Velký závodní okruh mosteckého autodromu se v úterý 24. ledna promění v pěší, běžeckou či lyžařskou magistrálu. V době od 09,00 do 16,00 hodin si každý může vyzkoušet zasněženou dráhu dlouhou 4,2 kilometry ujít, oběhnout či objet na běžkách. Zpestřením pak bude ukázka jízdy psího spřežení. 

„Za vstup do areálu autodromu ani za zaparkování vozu peníze nevybíráme. Běžkaři mohou parkovat u restaurace nedaleko startovní věže, v níž je k dispozici automat s občerstvením. Na polygonu mohou lidé parkovat na diváckém svahu, místní restaurace bude v provozu. Kdo se může uvolnit, čeká jej nevšední podívaná a také sportovní zážitek. Po víkendových mrazech, které se mají dle předpovědi dostavit, předpokládáme, že sněhová pokrývka na závodní trati vydrží. V úterý by tak měly panovat ideální podmínky,“ uvedla eventová manažerka společnosti Autodrom Most Veronika Raková.

Tým „Psí banda“ v čele se Soňou Svobodovou z Cínovce na Teplicku dorazí na autodrom ráno mezi devátou a desátou hodinou. „Pro okruh i pro psí smečku to bude premiéra. Musherka přiveze křížence severských plemen, které si osvojila převážně z útulků. Zájemci si mohou čtyřnohé mazlíčky, kteří zimu, sníh a běhání milují, pohladit a vyfotit se s nimi. Spřežení oběhne jeden okruh a poté budou mít psi na chvilku volný výběh na cílové rovince. Na stupních vítězů jim pak předáme malý dárek, pytel granulí,“ upřesnila Raková. 

Ve stejný den bude mít na malém závodním okruhu autodromu, jenž je součástí výcvikových ploch polygonu, zastávku mezinárodní dálková rally veteránských vozidel The Winter Trial 2017. Více se o dočtete v tomto článku

Foto: www.psibanda.cz