e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkovská galerie přibližuje umění lidem

publikováno: 23.12.2015, kategorie: Výstavy, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Už rok vede jirkovskou galerii v Kostelní ulici Mlýnský spolek. V těchto dnech běží výstava patchworkových výtvorů a perníkového betlému, který je společným dílem lidí z Jirkova a okolí. V sobotu 26. prosince chystá galerie příjemné vánoční odpoledne. A také si přečtěte, co chystá galerie do roku 2016.

Během necelého roku působení uspořádal Mlýnský spolek jedenáct výstav a seznámil zájemce se základy šití, quillingu, malování teplým voskem či keramiky na víkendových kurzech.

V galerii Na Schodech určené začínajícím umělcům nyní vystavuje talentovaný mladík Vítek Křelina, který v den vernisáže prodal šest děl.

V kulturním stánku v Kostelní ulici bude do konce roku ještě otevřeno 23. prosince, 26. v sobotu je veřejnost zvána na příjemné odpoledne s vánočním programem. Poté bude následovat pauza a otevřeno bude v sobotu 2. ledna.

Hned v úterý 4. ledna začíná nová výstava fotografií Vladimíra Polesného z Litoměřic.

V současné době Mlýnský spolek dokončuje rekonstrukci bývalé zlatnické dílny, kam přesune kurzy, jejichž základem bude práce se sklem, porcelánem, dřevem a hlínou. „Galerie si klade za cíl také dostat výtvarné umění mezi lidi. Prodávají se tu drobné řemeslné dárky, bylinkové produkty, brzy přibydou tašky a pouzdra na mobily s originálními malbami výtvarníků,“ dodává galeristka Hana Zvalová.

Otevřeno je v tyto dny a hodiny: úterý 10,00 - 12,30, středa, čtvrtek, pátek 15,00 - 17,30, sobota 14,00 - 17,30 hodin.