e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Svatoštěpánský koncert na duchcovském zámku

publikováno: 23.12.2011, kategorie: Hudba, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Třešničkou konce letošního roku je po Adventním koncertu i tradiční „Svatoštěpánský“ koncert, který se bude konat na zámku v Duchcově v atmosféře pohodových vánočních svátků. Komorní koncert pro housle, harfu a violoncello v rámci koncertního projektu „Domovem české hudby“ pořádá Kulturní centrum Duchcov dne 26. prosince od 16:00 hodin.

V akusticky výjimečném prostoru Valdštejnského sálu zazní díla Bacha, Vivaldiho, Pachelbela, Paradisiho a Telemanna. Na koncertu vystoupí Petra Růžičková, harfistka Městského divadla v Chemnitz a členka Filharmonie Hradec Králové; Luděk Růžička, houslista a člen Symfonického orchestru Českého rozhlasu a Martin Havelík, violoncellista, jenž hostuje v orchestrech jako Pražská komorní filharmonie, Česká filharmonie, Sukův komorní orchestr nebo Solistes Européens Luxembourg.

Tímto koncertem se rozloučíme s letošní sezónou na duchcovském zámku a budeme se těšit na tu příští, jež přinese pro nás a naše návštěvníky nové inspirace, podněty a výzvy“, uzavírá kastelán Marian Hochel.