e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Adventní koncerty v Klášterci: Soboty v zámku, neděle v kostele

publikováno: 23.11.2021, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Během adventních víkendů si můžete v Klášterci nad Ohří poslechnout několik koncertů. V sobotu se bude zpívat a hrát v režii umělecké školy na zámku, v neděli se pak budou koncerty konat v kostele Nejsvětější Trojice.

Adventní čas začne v Klášterci nad Ohří v neděli 28. listopadu mší svatou v kostele Nejsvětější Trojice, kde se budou také žehnat adventní věnce. Začíná v 10,00 hodin, koncerty pak budou probíhat vždy od 17,00 hodin. O druhou neděli adventní 5. prosince vystoupí Eva Mokrá a Martin Matuška s koncertem pro violu a varhany. O třetí neděli adventní 12. prosince se koná koncert pod názvem Vzpomínka na Queen v podání Yolo kvartet (dvoje housle, viola, violoncello). Na čtvrtou neděli adventní 19. prosince je připravený koncert Poslán jest od Boha anděl pro loutnu a akordeon v podání Jindřicha Macka a Jitky Baštové. Vstupenky v ceně 100 Kč je možné zakoupit na zámku nebo půl hodiny před začátkem na místě.

Koncerty v renesančním sále zámku v režii ZUŠ se budou konat vždy v sobotu od 18,00 hodin. První z nich se koná 27. listopadu a uslyšíte soubor bicích nástrojů a Ulrichovo trio. V sobotu 4. prosince je na programu vystoupení Hniličkova smyčcového tria z Pardubického kraje a Klášterecké pop-jazzové formace Teacher´s pod vedením Jakuba Fischera. Další sobotu 11. vás čeká Gospelový sbor Gaia pod vedením Lenky Jandlové, Ladies´trio v podání Anny Seifertové na příčnou flétnu, Denisy Birošové v sólovém zpěvu a Moniky Schreinerové ve hře na klavír. Poslední koncert zazní 18. prosince a uslyšíte Smyčcový soubor Cantabile Strings a Komorní pěvecký sbor pedagogů ze ZUŠ Klášterec nad Ohří. Vstupné je dobrovolné.