e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Popelka se vrací na zámek Moritzburg

publikováno: 23.11.2015, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Celou zimu až do února 2016 si můžete na zámku Moritzburg u Drážďan připomenout jedinečnou pohádku Tři oříšky pro Popelku, bez níž si nejen Češi, ale i Němci neumí Vánoce představit. Po dvouleté pauze se na saský zámek, kde se pohádka točila, vrací výstava - navíc celá i v češtině.

"Zveme vás na původní místo natáčení, abyste objevili kouzlo nejkrásnější zimní pohádky všech dob, ponořili se do vzpomínek nebo prostě obdivovali svoji oblíbenou filmovou postavu. Výstava je nově zpracovaná, nabízí řadu nových prvků, které rozzáří oči nejen těm nejmenším," lákají pořadatelé z půvabného zámku Moritzburg.

Kultovní česko-německá pohádka se natáčela v roce 1973 s Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem v hlavních rolích. Na výstavě můžtee vidět řadu kostýmů, kulis i celých pokojů včetně stáje. Návštvěvníci si mohou vyzkoušet  roli střihače ve virtuální střižně a nahrávacím studiu, samozřejmě s původními scénami a s originální filmovou hudbou. Všechny texty k výstavě jsou dvojjazyčné, tedy česky a německy a k výstavě vyšel i obsáhlý doprovodný sborník v češtině. Nezapomeňte si vyzvednout také kouzelný oříšek!

"Na závěr prohlídky zveme návštěvníky do zámecké kuchyně na dobrou kávu a zákusek," doplňují pořadatelé. V zámku má výstava zůstat příštích pět let, aktuálně je přístupná do 28. února 2016. Otevřeno je od úterý do neděle 10,00 - 17,00 hodin (poslední vstup skutečně v 17,00 hodin, nikoliv hodinu před zavírací dobou, jak je zvykem v Česku). Na Štědrý den a na Silvestra bude otevřeno od 9,00 do 12,00 hodin. Vstupenka stojí 8 EUR pro dospělé, 4 EUR pro děti od 6 do 15 let, rodinná (2 dospělí a 4 děti) 16 EUR.