e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mike Terrana a Dalibor Mráz drum show aneb Dva kohouti na jednom jevišti

publikováno: 23.10.2015, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Koncem v října se v Žatci uskuteční vyjímečné představení dvou špičkových bubeníků Mika Terrany a Dalibora Mráze. Zatímco Mike Terana má za sebou již bohatou hudební minulost, Dalibor Mráz je mladý hudebník, který i přes své mládí nasbíral řadu světových úspěchů. Celá bubenická performance se odehraje v režii bubeníků, z nichž každý bude hrát na svou bicí soupravu za doprovodu již vytvořených hudebních smyček.

Dalibor Mrár hraje na bicí od šesti let. Absolvoval Konzervatoř Leoše Janáčka v Ostravě, později studoval u špičkových bubeníků po celé evropě. Thomas Lang (Metallica) mu nabídl případné studium v Los Angels. Mezi jeho hlavní zaměření patří sólové hraní tzv. „drum circus“. Jeho bicí lze slyšet i v nahrávce Suzanne Vega „Feel Like Crying“. Stal se firemním hráčem světových značkek SONOR a UFIP. Pro výroce paliček Vic Firth nahrál duet s Mikem Terranou. Hraje ve skupině Černá kočka a kapele vycházející české hvězdy Elis, své sestry Elišky Mrázové. Je profesionálním skladatelem filmové hudby.

Mike Terrana je americký hardrockový bubeník působící v Evropě. První profesionální zkušenosti s hudbou má z roku 1984, kdy hrál s Torontskou kapelou Hannover Fist. Následovaly další kapely různých hudebních stylů, s nimiž hrál a nahrával, nejprve ve státě New York, poté v Los Angeles např. Yngwie Malmsteen, Tony MacAlpine, Steve Lukather (Toto), Jennifer Batten (kytaristka od Michael Jackson, Jeff Beck). Stal se členem kapely doprovázející bývalou zpěvačku Nightwish, Tarju Turunen. S ní nahrál dvě sólové desky What Lies Beneath and Colours in the Dark. Mike působí po celé Evropě. I tady spolupracoval se špičkovými muzikanty např. Gamma Ray, Rage, Axel Rudi Pell, Masterplan a Savage Circus. Poprvé se objevil v Čechách roce 2010 na Masters of rock, v projektu Sinfonica a v roce 2013 s projektem Beuatie & Beast za doprovodu Zlínské Filharmonie, v rockové interpretaci klasiky. Svět objíždí také se svým hadrockovým triem.

Dalibor a Mike spolu hráli již v roce 2013 a oba mají v oblibě bubenické šou a workshopy. Čeká nás porovnání staré bubenické školy a mladého „šílenství“, což je styl, který Dalibor Mráz uvádí na svém oficiálním facebookovém profilu.

Po několika týdnech od Dočesné se budeme mít možnost opět setkat s excelentními bubeníky a šoumeny. Koncert proběhne v ČR pouze na dvou místech a jedním z nich má tu čest být i Městské divadlo v Žatci. První úder zazní 30. října v 19,00 hodin.