e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nebezpečný mobil po francouzsku

publikováno: 23.9.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

Svěží francouzská komedie o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství... aneb Co způsobí neopatrné zacházení s mobilem. V roli manželských párů v ní excelují Nela Boudová s Radkem Holubem a Tereza Kostková s Miroslavem Vladykou. V Chomutově se tato čtveřice představí ve čtvrtek 25. září od 19,00 hodin.

Pierre a Marie jedou na venkov za svými dlouholetými přáteli Charlesem a Carole. Cestu si krátí jejich pomlouváním. Jenže - Pierre nezamkl klávesnici na mobilu a omylem vytočil číslo svých hostitelů. Charles a Carole tak v přímém přenosu poslouchají vše, co si o nich jejich „nejlepší přátelé“ myslí. Jsou šokovaní a taky naštvaní. Rozhodnou se, že si se svými hosty trochu pohrají. Bez servítků a ohledů využijí všech pravdivých i nepravdivých informací, které se o sobě dozvěděli, aby Pierrovi a Marii ukázali, že pomlouvat se opravdu nevyplácí.

Inscenaci, která se na francouzských jevištích objevila v roce 2003 a dosud na nich úspěšně setrvává, nastudovali herci pražského Divadla v Rytířské a v české premiéře ji uvedli letos v únoru.