e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

6 tipů pro relaxaci na zahradě

publikováno: 23.8.2022, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete si po pracovním dni odpočinout na zahradě a užít si pohled do zeleně? Máme pro vás několik tipů, jak ze zahrady udělat relaxační zónu. Ať už je vaše zahrada oázou klidu, hřištěm pro děti nebo místem pro socializaci, venkovní posezení bude hrát velkou roli ve způsobu využití prostoru. Pro mnohé z nás jsou naše zahrady místem k odpočinku a nic nezpomalí mysl tak pobyt v přírodě. 

Pokud si ale chcete pobyt na zahradě opravdu užít, potřebujete pár opravdu nezbytných věcí. Základem je kvalitní slunečník nebo stínící plachty či pergola, zahradní stůl či stolek, pohodlné zahradní lehátko a samozřejmě i polštáře, abyste mohli využít veškerý komfort, který vám pobyt venku nabízí. 

1. Pohodlí na vaší zahradě
A právě na zahradní lehátka se podíváme blíže. Bez ohledu na velikost vaší zahrady se lehátka hodí do všech prostorů od velkých teras po malé balkony. Nabízejí snadnou možnost dalšího sezení pro návštěvníky a úhledně se skládají pro skladování v chladnějším počasí. Díky široké škále designů, ze kterých si můžete vybrat, stojí za to přemýšlet o přidání lehátka do vaší zahrady, které doplní jakýkoli stávající nábytek. Dokonce pro pohodlné lenošení můžete zakoupit zahradní lehátko pro dva

2. Udělejte si prostor
I když uklízení není zrovna vaše oblíbená činnost, poskytuje vám více místa v hlavě. Takže několikrát přetáhněte zametací kartáč po terase, roztřiďte zahradní předměty, které si chcete ponechat, ukliďte je do kůlny nebo úložného prostoru a vyhoďte vše, co je rozbité. Pokud se vám zdá, že vaše kůlna je příliš malá na to, aby se do ní vešlo všechno, použijte zahradní skříň nebo box na polštáře, který lze v případě potřeby zdvojnásobit jako další místo k sezení. 

3. Více zeleně 
Mrtvé rostliny jsou dobrým důvodem k návštěvě místního zahradnictví. Barevné květiny a čerstvá řada rostlin dodají vám i vaší zahradě přirozenou vzpruhu. Utečte z chaosu doma a nechte se inspirovat nejnovějšími trendy. Chcete-li na zahradě vytvořit klidnou atmosféru, použijte zelené a bílé rostliny, vysazené ve skupinách.

4. Voda ve vaší zahradě
O uklidňujících účincích vody už toho bylo napsáno tolik. Mnoho lidí potvrzuje, že voda na ně má uklidňující účinek, když mohou sledovat ryby nebo prostě jen vodní plochu. Vířivka je samozřejmě vždy atraktivní variantou, ale pokud na ni nemáte místo nebo si to prostě nemůžete dovolit, pak by možná přírodní vodní prvek mohl být perfektním řešením pro váš venkovní prostor. 

5. Přidání atmosféry
Pomocí květináčů, svíček, obrázků, plakátů a polštářů můžete svou zahradu vyzdobit a vytvořit barevnou, nebo dokonce uklidňující atmosféru. Navštivte místní charitativní obchod nebo výprodej, kde můžete výhodně nakoupit a dát své zahradě zcela nový vzhled. Už se vám nelíbí barvy vašich starých květináčů? Pořiďte si tabulovou nebo křídovou barvu a dejte jim druhý život. Můžete si také koupit nebo vyrobit nové polštáře, které jsou výhodnější pro vaši peněženku.

6. Správný čas
Na internetu najdete nepřeberné množství relaxačních technik a cviků, ale možná byste pro relaxaci dali přednost poslechu oblíbené hudby. Nejdůležitější však je, že nějakou dobu nemusíte nic dělat. Dělejte něco, co vás baví, nebo prostě nedělejte vůbec nic, abyste našli na své zahradě klid. Pamatujte, že nemusíte vždy čekat na správný čas. Nechte všechny své telefony a další elektronická zařízení uvnitř a užívejte si sluníčka venku společně. Automaticky tak najdete klid a vše ostatní můžete udělat potom.

P.I.