e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec hledá partnera pro své lázně

publikováno: 23.8.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Klášterec nad Ohří usiluje o pokračování provozu lázeňského areálu Evženie, o jeho revitalizaci a dostavbu do plnohodnotného formátu komplexního lázeňského zařízení. Proto hledá dlouhodobého strategického partnera, který by pomohl lázně oživit.

V současné době má k dispozici Klášterec nad Ohří tři léčebné prameny s povolením k jejich využívání. Aby však město o stávající povolení nepřišlo, musí podle Ministerstva zdravotnictví zahájit provoz lázeňské léčebně rehabilitační péče. To obnáší například 24hodinový provoz s přítomností zdravotnického personálu a navýšení ubytovacích kapacit lázní. 

"Rozhodli jsme se proto hledat dlouhodobého strategického partnera, který by za oboustranně výhodných podmínek provozoval lázně v odpovídajícím kvalitativním standardu a rozsahu služeb. Partnera, který by pomohl společně určit rozsah potřebné revitalizace i její podobu a zároveň by se podílel na rozsahu a formě dostavby areálu tak, aby splňovala veškeré provozní, ekonomické a estetické parametry," říká starosta města Štefan Drozd. Lázeňství patří mezi priority města, a tak chce najít partnera, který zachová historickou tradici lázní v Klášterci nad Ohří.