e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 25. až 27. srpna

publikováno: 23.8.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední srpnový víkend už je plný akcí s názvy jako „rozloučení s prázdninami“. Loučí se i památky, které pořádají o víkendu hradozámeckou noc. K tomu přidáme mistrovství v kanoistice, Císařský den, pirátské války, dubské slavnosti... zkrátka tři desítky tipů na víkend.

Rozloučení na hřišti
Sportovní rozloučení s prázdninami chystá Sportovní areál Strupčice na Chomutovsku. V sobotu 26. srpna od 15,00 hodin čeká děti spousta zábavy a sladkostí a také Černí Andělé, basketbalistky z Mostu. Vstup je zdarma.

Hradozámecká noc
Velkolepé rozloučení s létem na hradech a zámcích - to bude Hradozámecká noc v sobotu 26. srpna. Připravili jsme pro vás přehled akcí, které se uskuteční na Mostecku, Teplicku, Lounsku, Chomutovsku a okolí a najdete ho v článku Památky se rozloučí s prázdninami Hradozámeckou nocí.

Bluegrassové léto
V areálu restaurace Na Vyhlídce v Rašovicích u Klášterce nad Ohří se v sobotu 26. srpna od 14,00 hodin koná již osmý ročník Rašovického bluegrassového léta, které pořádá Muzika Občas. Kromě ní uslyšíte Bunch of Folks, Sunny Side, Bluegrass Band Blackout, Blue Gate a Novou Sekci.

Teplický půlmaratón
Zámeckou zahradou v Teplicích se v neděli 27. srpna poběží půlmaratonský závod. Start je na nádvoří teplického zámku, nejkratší tříkilometrová trasa Speciálka sprint startuje v 11,30 hodin, ostatní pak v poledne. Hlavní závod pak měří buď 9 km nebo 21 km. V ceně startovného je vstupné do expozice zámku – Regionálního muzea v Teplicích, startovné od 320 do 370 Kč, registrace na  www.teplickypulmaraton.cz.

Štrúdlování v Lišnici
V Lišnici na Mostecku to bude vonět v sobotu 26. srpna štrúdlem. Koná se tam totiž další ročník Lišnického štrúdlování, tedy soutěže v pečení této sladkosti. Soutěžení doplní prodejní stánky, hudební vystoupení, pohádka pro děti a završí ohňostroj. Program začíná ve 13,00 hodin.

Pohádkový fabulix
Od 23. srpna se v saském Annaberg-Buchholz koná první ročník mezinárodního festivalu filmových pohádek "fabulix". Na programu jsou premiéry filmů, divadelní hry, předčítání a workshopy, výstava kostýmů a rekvizit Barrandovských studií, koncert. Závěrečný víkend 26. a 27. srpna bude patřit rodinnému programu a neděle pak českým pohádkám. Informace získáte v článku Saské město Annaberg-Buchholz bude na konci prázdnin centrem pohádek

Zámecká slavnost
A ještě jeden tip do Saska, a sice do Zschopau, kde se koná o víkendu 23. ročník tradiční letní slavnosti „Schloss-und Schützenfest“ nebo-li Zámecká a střelecká slavnost. Zschopau navíc slaví 725 let od svého založení, takže chystá bohatý program. Pokud nechcete vyrazit na vlastní pěst, využijte autobusový zájezd, který pořádá infocentrum Louny s odjezdem v neděli 27. srpna v 10,30 hodin z Komenského náměstí - od Billy. Cena je pouze 50 Kč, přihlásit se můžete v MIC Louny nebo na tel: 415 621 102. 

Pirátské války
Kdo by čekal v Terezíně spíš rakouské vojáky, bude v sobotu 26. srpna překvapen. Konají se tam totiž Poslední pirátské války. Začátek v 10,00 hodin na Kavalíru 2. Čeká vás velká pirátská bitva, střelecké vystoupení, cesta za pirátským pokladem a soutěže pro děti, módní přehlídka křest korzárské lodi. Vstupné je 80 Kč pro dospělé, 50 Kč pro děti.

Pohádkový les na hradě
Zajímavé rozloučení s prázdninami chystají v Perštejně u Klášterce nad Ohří. Děti se tam mohou vypravit na stejnojmennou zříceninu hradu. Sraz je v neděli 27. srpna ve 14,00 hodin u pivovaru Chalupník, odkud je cestou lesem čekají různé úkoly a na hradě občerstvení a překvapení.

Večer pod žampiony
Nejde o překlep – páteční večer na nádvoří zámku v Klášterci nad Ohří skutečně nese název Večer pod žampiony a parafrázuje tradiční akci, kterou jsou večery pod lampiony. V pátek 25. srpna od 18,00 hodin vás čeká pořad těch nejznámějších hitů známých hvězd od 60. let až po současnost v podání divadla Hnedle Vedle. Vstupné 50 Kč, rezervace míst v pokladně.

Dostihy
Další dostihy sezóny se jedou na mosteckém závodišti v sobotu 26. srpna od 13,00 hodin. Na programu je Velká letní cena Ústeckého kraje a další dostihy.

Kanoistické mistrovství
Ve vodním areálu Račice na Litoměřicku se od 23. do 27. srpna koná mistrovství světa v rychlostní kanoistice. Je přihlášeno 1176 účastníků ze 65 zemí světa a program doplní i parakanoistika. Česko bude reprezentovat 33 závodníků a závodnic včetně největších medailových nadějí – kajakáře Josefa Dostála, kanoisty Martina Fuksy a dalších. Připraven je doprovodný program s dětskou zónou pro nejmenší fanoušky. Pouze první den je vstup zdarma, na víkendové dny stojí vstupenka 350 Kč na místě.

První Garage fest
Pořadatelé Útulek festu z Ústí nad Labem připravili na sobotu 26. srpna v areálu Moto Garage clubu v ústeckých Předlicích (průmyslová zóna Armaturky) První Garage fest. Od 12,00 hodin do půlnoci na rampě/podiu zahraje 10 těles, převážně rock-metal-punkového zaměření. Z těch zvučnějších jmen např. ústecká hard-rocková legenda Stará škola, lovosičtí power-metalisté Steelfaith či letos 15tiletku slavící punkový Brajgl z Ústí. 

Bartolomějská pouť
Smolnice na Lounsku slaví o víkendu svátek svatého Bartoloměje, jemuž je zasvěcen zdejší kostel. Od pátku do neděle se můžete přijít podívat na statek čp. 4, kde bude probíhat výstava porcelánu, obrazů a šperků. V sobotu v 16,00 hodin se v kostele koná koncert pro varhany, cembalo a zpět a v neděli od 14,30 hodin proběhne mše svatá.

Touchenfest
Popáté vypukne o víkendu v Touchovicích na Lounsku hudební festival Touchenfest. V sobotu 26. srpna zahrají kapely Cock, Hibernatus, České srdce, Lety mimo, The Drops, Carpatia Castle a Plexis. Začátek na obecním hřišti v 16,00 hodin, brány se otevřou ve 14,00 hodin, vstupenka stojí 100 korun, děti do 14 let zdarma.

Císařský den
Jubilejní 25. ročník populárního Císařského dne má před sebou tento víkend město Kadaň. V sobotu 26. srpna připomene návštěvu českého krále a císaře Karla IV., který zavítal do Kadaně právě před 650 lety. Po celý den pro Vás bude připravený bohatý program na náměstí a pro děti i na hradbách. V článku v Magazínu najdete kompletní program celého dne.

Rozloučení s Vavřineckým létem
Kostelík svatého Vavřince v Želině u Kadaně se ve stejný den, v sobotu 26. srpna, rozloučí s letním programem. Od 10,00 do 18,00 hodin si můžete naposledy prohlédnout výstavu Želina v umění. Česko-německá výstava obrazů a fotografií představuje motivy z Želiny, ale také Poohří a Krušnohoří. Vstup je volný a případné dobrovolné vstupné je určeno na opravy kostela. 

Františkánské léto
V Kadani ale stále pokračuje Františkánské léto v zahradách kláštera. Už v pátek 25,. srpna večer od 20,00 hodin uvede Divadelní klub Jirásek inscenaci Commedia á la carte. V neděli pak od 14,00 hodin zahraje akustické trio Bunch of Folks a od 16,00 hodin je pro děti připravena pohádka Tři prasátka divadla ELF.

Hudební rozloučení
Zámek Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku se s prázdninovým programem rozloučí hudebním festivalem, který představuje jazz, swing, ale i filmovou hudbu a latinsko-americké rytmy. Program trvá v neděli 27. srpna od 9 do 17 hodin a vstupné je dobrovolné. Uslyšíte třeba Ústecký komorní orchestr, Velký jazzový orchestr Milana Bitnera, Mezcla Orquestra a další. Večer předtím, v sobotu 26. srpna uvede Rádobydivadlo Klapý inscenaci Rozmarné léto (od 20,00 hodin).

Pyrokros
Pod neobvyklým názvem se skrývá rozloučení s prázdninami, které organizuje Sbor dobrovolných hasičů Petrohrad. Koná se v sobotu 26. srpna od 14,00 hodin, sraz je u hasičské zbrojnice v Petrohradě. Pro děti jsou připraveny soutěže s hasičskou tématikou.

Rock for Churchill
Rockový festival ve Vroutku na Podbořansku vypukne v pátek 25. srpna krátce po poledni. Těšit se můžete na mezinárodní obsazení, třeba belgickou kapelu Triggenrfinger, německou Irie Révoltés, ale i české Priessnitz nebo J.A.R. V sobotu se bude hrát už od 11,00 hodin, uslyšíte třeba Krucipusk, Vypsanou Fixu, Mydy Rabycad, Tata Bojs a na závěr znovuobnovenou Gaia Mesiah. Hraje se celkem na třech pódiích. Dvoudenní vstupenka na místě stojí 1100 Kč, jednodenní 700 Kč, parkovné 200 Kč, stanování zdarma.

Dubské slavnosti
O víkendu se konají v Dubí na Teplicku městské slavnosti. Začnou už v pátek 25. srpna slavnostními fanfárami z kostela Panny Marie a poté koncertem Marie Rottrové se skupinou Neřež tamtéž. Hlavní program bude probíhat v sobotu 26. srpna. Od 10,00 do 12,00 hodin čeká děti před Domem porcelánu program s Divadlem V Pytli, odpoledne se program přesune do sportovního areálu Dubí 2, kde vystoupí třeba Marek Ztracený, Bokomara s Naďou Urbánkovou, Aleš Brichta a na závěr bude ohňostroj. V neděli od 9,00 se pak koná soutěž historických vozidel před Domem porcelánu a odpoledne od 13,00 hodin vystoupí ve sportovním areálu Jakub Smolík, Michal Prokop a Supergroup.cz. V sobotu se od 9,00 do 15,30 hodin konají v porcelánce trhy.

Hudební léto v Jezeří
V sobotu 26. srpna se uzavře letní festival Hudební léto v Jezeří, který nabízel zajímavou klasickou hudbu v zámeckém prostředí. V 17,00 hodin začíná poslední koncert nazvaný Ztracený ráj. Podrobnosti o programu se dočtete zde

Pasování na školáčky
Blížící se školní rok připomene také Krupka na Teplicku, která zve děti v neděli 27. srpna od 14,00 hodin na pohádku O Jeníčkovi a Mařence. Od 15,00 hodin pak proběhne pasování školáků s Mojmírem Maděričem (pro předem přihlášené). Večer od 19,00 hodin je pak připraveno představení pro dospělé – hra Allejujá Svatá Nituš! v podání Divadelního spolku Nový Bydžov.

Country festival
V areálu Střediska knihovnických a kulturních služeb v bývalé jezuitské koleji v Chomutově se koná v neděli od 14,00 hodin festival country, folk a trampské muziky. Vystoupí: Do trio, Album, Pardálové, Makovec, IV. cenová, taneční skupina country tanců Medovina.

Pohádka ve mlýně
Další nabídkou pro děti je pohádkové představení ve Vernerově mlýně v Brlohu na Lounsku. Koná se v neděli 27. srpna od 16,00 hodin a bude – jak jinak ve mlýně – o hastrmanech. Vstupné 50 Kč.

Foto: Město Kadaň.

Další tipy můžete vyhledávat pomocí Kalendáře akcí.