e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pod Milešovkou bude znít v sobotu hudba

publikováno: 23.8.2016, kategorie: Hudba, autor: Emilio Dvořák

Sdílet: facebook twitter google+

Pořadatelé tradičního ústeckého Útulek festu letos poprvé chystají nultý ročník hudebně-divadelního festiválku na pohodu: MilešOFFest 2016, který rozvibruje v sobotu 27. srpna louku i rybník před hospůdkou Rybářská bašta Milešov u Velemína nedaleko Lovosic. Hrát se bude od dvou odpoledne od půlnoci a vstupné je dobrovolné.

V době od 14,00 hodin do půlnoci stihneme pod širou oblohou nedaleko hromové hory Milešov naslouchat rytmům lo-fi folku (Will Eifell), violoncellového metalu (Algaes), "čirému písničkářskému veselí s mnoha žánrovými přesahy" a lovosickou zpěvačkou Evičkou (Fridrich & Fridrich) či Hambaeros, teplicko-ústeckému triu, které tvoří zpěvačka Kytička, klavíristka Waser & cajonista Fabio.

Odpolední blok se tedy ponese v odlehčenějším duchu se závěrečnou tečkou v podobě Hynkovo hravého divadla. Litoměřičtí na přilehlém trávníku rozbalí improvizační divadelní show "Poslední cesta Zikmunda a Hanzelky do Afriky".

Od 19,00 hodin si zapogujeme s ústeckými punkáči z Brajglu, podoomáme o textech punk-folkového písničkáře Toma77, abychom si následně zaSKÁkali u litoměřické Tosky. Závěr MilešOFFestu patří rap/metalovým Hectic (s DJ Stoodym) & houpání se v reggae-dubovém rytmu Vysmátého kouře z cca 20 kilometrů vzdáleného Ústí. Popůlnoční jam-session v hospůdce láká opět na Willa, Algaese a všechny, kdo se k nim chtějí přidat...

Vstupné je do klobouku (na božího zvukaře Michala Tancoše a muzikantům na benzín), točíme Ferdinanda a samozřejmě nezůstaneme ani bez občerstvení. Stanování a parkování je na MilešOFFestu rovněž grátis.