e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovští skauti pořádají nábor

publikováno: 23.8.2014, kategorie: Pro děti, autor: Zbyněk Nejezchleba

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní nábor ke skautům v Chomutově proběhne v sobotu 30. srpna jako součást akce Barevná planeta/Žijeme tady v chomutovském letním kině. Pro doplnění stavu chce místní oddíl přijmout 18 vlčat – tedy kluků ve věkovém rozmezí 7 – 10 let a několik děvčat ke skautkám ve věku od 12 let.

U kluků je podmínka absolvování 1. třídy ZŠ, dále také to, že je aspoň trochu samostatný a umí respektovat autoritu.

Zájemci se svými rodiči mohou přijít od 10,00 do 14,00 do letního kina, skauty najdou podle velkého bílého stanu, doplněného jednou ukázkovou podsadou. Dozvíte se, jak to u nás chodí, s dětmi uděláme několik aktivit, které nám napoví, zda je naše organizace pro Vaše dítě to pravé.

Pro úplnost - skaut není žádný zájmový kroužek, ale organizace, která soustavnou na sebe navazující činností dává do života spoustu důležitých věcí – učí vychovávat sama sebe, vzít život do svých rukou, rozhodovat se podle vlastního svědomí, umět odhadnout a ocenit své schopnosti a zároveň vidět smysl svého jednání. 

Program jedné schůzky pak navazuje na druhou, po nich následuje výprava, která prověří, co jsme se naučili na schůzkách.  Z toho důvodu je nutné dodržovat systém docházky: 1x týdně schůzka na cca 2 hodiny, 1x měsíčně výprava – buď jednodenní, nebo s přespáním. 

Každé dítě po přijetí do oddílu začíná plnit tzv. nováčkovskou zkoušku, která se plní v období tří měsíců. Pokud se jí nepodaří splnit, musíme se většinou rozloučit.

Webové stránky chomutovského skautského střediska jsou http://ceskylev.junak-chomutov.cz. Více informací také dostanete přímo na náboru.